Hlavní obsah

Kopecký na Rallye Monte Carlo klesl na konec první desítky

MONTE CARLO

Jan Kopecký se Škodou Fabia neudržel ve druhém dnu Rallye Monte Carlo šesté místo a před závěrečnou etapou zahajovacího závodu seriálu Intercontinental Rally Challenge klesl na deváté místo. Nedařilo se ani kolegovi českého jezdce z továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninenovi, který ztratil průběžné vedení a po osmi rychlostních zkouškách je šestý. Do pozice lídra se před pátečním pětidílným finále posunul Francouz Bryan Bouffier s peugeotem.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Jan Kopecký s Fabií S2000 během Rallye Monte Carlo

Článek

Kopecký měl problémy v závěru druhého dne. V sedmém testu, do kterého odstartoval dokonce z pátého místa, ztratil přes minutu, v osmém pak ale nabral více než sedmiminutové manko. Nyní zaostává za prvním místem skoro o osm minut, o desátou pozici se pere s Tonim Gardemeisterem z Finska, který je za ním jen kvůli desetisekundové penalizaci.

Hänninen vedl ještě po šesti erzetách, stejně jako Kopecký ale propadl na závěrečných dvou měřených úsecích a v poslední etapě bude dohánět dvouapůlminutovou ztrátu.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik série Intercontinental Rally Challenge - po 2. etapě:
1. Bouffier, Panseri 2:14:38,8, 2. Delecour, Savignoni (všichni Fr./Peugeot 207) -28,0, 3. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia) -1:05,5, 4. Wilks, Pugh (Brit./Peugeot 207) -1:20,5, 5. Sarrazin, Renucci (Fr./Peugeot 207) -1:41,1, 6. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia) -2:35,7, ...9. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia) -7:51,7, 20. Štajf, Gál (ČR/Subaru Impreza) -20:04,1.

Reklama

Související témata: