Hlavní obsah

V Katalánsku nejrychlejší Loeb, Auriol skončil

LLORET DE MAR

Francouzský jezdec týmu Citroën Sébastien Loeb je i po druhé etapě Katalánské rallye nejrychlejším mužem startovního pole. V sobotní části soutěže vyhrál ale jen jednu rychlostní zkoušku a jeho náskok z první etapy se zmenšil na 20 sekund.

Foto: Škoda Motorsport

Didier Auriol v Katalánsku skončil.

Článek

Vítězství ve třech erzetách posunulo na průběžné druhé místo Estonce Markka Märtina, s půlminutovou ztrátou jede Francouz Panizzi s peugeotem. Vedoucí jezdec seriálu MS Španěl Sainz s citroënem se drží na čtvrté příčce.

Druhá etapa nepřála továrnímu týmu Škoda. Hned v úvodní rychlostní zkoušce sobotního programu totiž nevydržela v autě Didiera Auriola spojka a francouzský jezdec musel z předposlední soutěže letošního mistrovství světa odstoupit. Po prvním dnu byl na patnáctém místě.

Katalánská rallye na Sportu.cz
PRVNÍ ETAPANejlépe začal Citroën
BOJ O TITULTrumfy drží Sainz

Boj mezi Gardemeisterem a Krestou

Druhá fabia pilotovaná Tonim Gardemeisterem je před nedělními šesti erzetami na třinácté příčce mimo bodované pozice a za vedoucím Loebem zaostává téměř o pět minut. Fin svádí na španělském asfaltu souboj s českým jezdcem Romanem Krestou, který na něj ztrácí devět sekund. Žádný z těchto vozů se v dnešních rychlostních zkouškách ani jednou nevešel do elitní desítky.

Spojka v Auriolově vozu prý dnes začala prokluzovat už na startu. "Chtěl jsem jet dál, ale první kilometry erzety vedly do prudkého kopce, takže to spojku hodně namáhalo a za chvíli byla skoro pryč. Navíc začala hořet, takže jsem musel otevřít kapotu a pokusit se požár zlikvidovat pomocí hasicího přístroje. Ten však na uhašení nestačil," lamentoval Francouz. "Pomohli nám až diváci, kteří přinesli vodu. Teprve pak jsme plameny zvládli," dodal s úlevou.

Katalánská rallye - druhá etapa
po 16 rychlostních zkouškách
1.Loeb (Fr./Citroën)2:46:28,6 hod.
2.Märtin (Est./Ford)+ 20,8 s
3.Panizzi (Fr./Peugeot)+ 36,7
4.Sainz (Šp./Citroën)+ 1:05,2
5.Duval (Belg./Ford)+ 1:08,8
6.Burns (Brit./Peugeot)+ 1:40,4
7.C. McRae (Brit./Citroën)+ 2:12,2
8.Grönholm (Fin./Peugeot)+ 2:16,8
9.Bugalski (Fr./Citroën)+ 2:39,1
10.Solberg (Nor./Subaru)+ 2:39,8
...
13.Gardemeister (Fin./Škoda)+ 4:55,1
14.Kresta (ČR/Peugeot)+ 5:04,1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články