Hlavní obsah

Kresta vyhrál v Katalánsku rychlostní zkoušku

Dalšího velkého úspěchu dosáhl automobilový jezdec Roman Kresta. Pilot týmu Bozian se svým peugeotem zvítězil při Katalánské rallye v osmnácté rychlostní zkoušce a zopakoval tak svůj historický triumf z červencové Německé rallye.

Foto: internet

Peugeot 206 WRC posádky Roman Kresta - Miloš Hůlka při letošní Rallye Šumava.

Článek

Nedělní třetí etapu předposledního podniku mistrovství světa poznamenala ve Španělsku změna počasí. Kresta si ale v dešti počínal skvěle a už 17. erzetu dokončil na devátém místě, když získal skalpy Burnse i Panizziho.

A hned v následujícím rychlostním testu, který měřil pouhých 5,05 km, vypálil český pilot rybník všem. Na druhého Fina Mäkkinena najel Kresta více než 3 sekundy, těsně třetí byl další jezdec Subaru Nor Petter Solberg.

Katalánská rallye na Sportu.cz
DRUHÁ ETAPALoeb v čele, konec pro Auriola
PRVNÍ ETAPANejlépe začal Citroën
BOJ O TITULTrumfy drží Sainz

Dobrá volba pneumatik

"Osmnáctá rychlostní zkouška se mi maximálně podařila. Skvěle fungovalo auto a i pneumatiky výborně držely vůz na trati. Již na sedmnácté rychlostní zkoušce jsem měl z jízdy vynikající pocit," líčil Kresta v servisní zóně po svém triumfu.

Potěšilo ho, že pro první zkoušky vybral tým ideální pneumatiky. "Na devatenáctém testu bylo již více vody a částečně odlišný asfalt, na který nebyly zvolené pneumatiky příliš vhodné," porovnal první nedělní erzety. V 19. RZ byl Kresta jedenáctý.

"Nyní se spustila doslova průtrž mračen a připravují se maximálně prořezané pneumatiky určené pro mokrý povrch," informoval Roman Kresta před posledními třemi rychlostními zkouškami.

Reklama

Související témata: