Hlavní obsah

Ogier s Loebem ujeli v Mexiku konkurenci, Prokop je desátý

LEÓN

Francouz Sébastien Ogier v citroënu vyhrál první etapu Mexické rallye. Druhý díl mistrovství světa se zatím nese zcela ve znamení jeho souboje s kolegou z továrního týmu a obhájcem titulu Sébastienem Loebem, který na druhém místě ztrácí po deseti rychlostních zkouškách jen 2,3 sekundy. Český pilot Martin Prokop s fordem je celkově desátý a třetí v redukovaném pořadí kategorie SWRC.

Foto: Alexandre Meneghini, ČTK/AP

Sébastien Ogier s navigátorem Ingrassiou během Mexické rallye.

Článek

Ogier s Loebem se podělili o všechny páteční dílčí triumfy. První z nich vyhrál pět rychlostních zkoušek, sedminásobný mistr světa čtyři. "To byla skvělá bitva, oba jsme do toho dali maximum," řekl Loeb.

Do šestého testu jim na třetím místě kryl záda v dalším citroënu Petter Solberg, vítěz čtvrteční divácké zkoušky. Norského pilota pak ale problémy s elektronikou stály sedmiminutovou ztrátu a dalších 30 sekund penalizace a vypadl z první desítky.

Ostatní místa v top ten tak zaujímají fordy, poslední medailovou pozici drží se ztrátou bezmála půldruhé minuty Mikko Hirvonen z Finska. V cíli si stěžoval na drobné technické potíže, coby vítěz úvodního dílu MS Švédské rallye navíc vyrážel na trať jako první a "čistil" ostatním trať. To v sobotu čeká Ogiera.

"Proto bude těžké tuhle pozici udržet. Za etapové vítězství jsem rád, ale opravdu šťastný můžete být až tehdy, když budete první na konci," řekl Ogier. "Mně umístění vyhovuje, nechtěl jsem v sobotu čistit trať," dodal Loeb.

Mexická rallye, druhý závod MS v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3 WRC) 1:27:22,3, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -2,3, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -1:22,2, 4. Latvala, Antilla (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -2:53,6, 5. Novikov, Prévot (Rus., Belg./Ford Fiesta RS WRC) -3:04,0, 6. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Fiesta RS WRC) -3:16,5, ...10. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -6:07,8.

Reklama

Související témata: