Hlavní obsah

Kopecký vyhrál Horáckou rallye, Trněný postoupil

kft, Právo

Posádka Jan Kopecký s Filipem Schovánkem, jedoucí s tovární Škodou Octavia WRC vyhrála v sobotu závěrečný podnik mistrovství Česka v automobilových soutěžích, kterým byla Horácká rallye a celkově se umístila v domácím šampionátu třetí.

Foto: Zdeněk Sluka pro PRÁVO

Vítězství v domácím šampionátu v rallye si s předstihem zajistil Václav Pech.

Článek

Velmi spokojení odjížděli i Trněný s Pritzlem, kteří sice skončili s vozem stejné značky čtvrtí, ale celkově vybojovali druhou příčku za Pechem s Uhlem (Ford Focus RS WRC), kteří si titul zajistili už s předstihem a v Třebíči nestartovali stejně jako Kresta..

"Bylo to moc těžké, zejména když jsme měli v sobotu problémy a museli jsme hájit náskok sedmnáct sekund. Naštěstí to vyšlo," říkal v cíli Jan Kopecký. "Jeli jsme na jistotu a dojetí, závodění šlo stranou," přiznal Karel Trněný.

Už v pátek udělal kotrmelec s octavií Enge, ale pokračoval. V sobotu však musel odstoupit. Tříminutovou ztrátu po pátečním nárazu do retardéru a následném zhasnutí motoru už nedohnal Š. Vojtěch, v sobotu trápily jeho bratra Tomáše technické problémy, ale dojel nakonec třetí za vynikajícím Trinerem na seatu.

Výsledky:
1.Kopecký-Schovánek (Škoda Octavia WRC)1:43:33,5 h.
2.Triner-Hůlka (Seat Cordoba WRC)+ 6,2 s
3.T. Vojtěch-Palivec (Peugeot 206 WRC)+ 2:23,0 min.
4.Trněný-Pritzl (Škoda Octavia WRC)+ 3:19,0
5.Š. Vojtěch-Ernst (Peugeot 206 WRC)+ 4:27,5
Posádky absolvovaly celkově 18 rychlostních zkoušek v délce 205 km

Reklama

Související témata: