Hlavní obsah

Rallyeový mistr Valoušek přišel o podporu Škody

PRAHA

Úřadující český mistr v automobilových soutěžích Pavel Valoušek přišel necelý měsíc před startem sezóny o podporu továrního týmu Škoda. Mladoboleslavská automobilka se rozhodla nepokračovat ve spolupráci s jezdcem, který se teď společně se svým týmem a sponzory snaží zajistit si nový vůz, s nímž by mohl v roce 2011 v domácím šampionátu startovat.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek při testu vozu Škoda Fabia S2000.

Článek

"Přestože z naší strany byl zájem na projektu pokračovat a k tomu vedla i veškerá naše jednání, společnost Škoda se rozhodla jinak," uvedl Jan Vrba, generální ředitel společnosti Delimax, která Valouška v minulé sezóně podporovala. A počítá s tím i letos.

"Nešťastné je, že nám své rozhodnutí nepokračovat ve spolupráci oznámili necelý měsíc před začátkem sezóny, a to v okamžiku, kdy už vše podstatné bylo dohodnuto a dolaďovaly se pouze detaily," řekl Vrba, který ale věří, že vůz pro Valouška a Delimax tým v nejbližších dnech zajistí.

Zaskočený byl i jezdec 

Zaskočený nečekanou zprávou byl i samotný jezdec. "Máme mistrovský titul, máme chuť ho obhájit, ale v tuto chvíli nám schází závodní vůz. Děláme vše proto, abychom v mistrovství zůstali. Nevzdáme to. Bohužel máme málo času na hledání náhradního řešení," uvedl Valoušek.

Škoda konec spolupráce s Valoušek vysvětlila odlišnými pohledy na možnou spolupráci pro letošní rok. "Škoda Motorsport se dál bude angažovat v podpoře projektu Škoda Fabia Super 2000 na českém území a budeme i nadále hledat možnosti jak představit českým fanouškům rallye špičkovou techniku a výsledky projektu továrního týmu," uvedla mladoboleslavská automobilka v prohlášení.

Prvním závodem mezinárodního českého šampionátu bude Valašská rallye, která se uskuteční 25. a 26. března.

Reklama

Související témata: