Hlavní obsah

Hurá za volant! Škoda představila rallyeový speciál pro veřejnost

PRAHA

Automobilka Škoda a společnost Impromat Car po dvouleté přípravě a úspěšné homologaci představily soutěžní vůz Fabia R2, který je určen širokému spektru amatérských jezdců hledajících moderní a cenově dostupný vůz. Mladoboleslavská automobilka věří, že bude s novým vozem stejně úspěšná, jako byla se speciálem S2000.

Foto: skoda-auto.com

Škoda Fabia R2

Článek

Vůz Škoda Fabia R2 spadá do nové třídy 6 (dříve A6) a je přímým konkurentem např. Citroënu C2 R2. „Fabia R2 je logickým vyústěním našich aktivit s ohledem na úspěšnou tradici a rozvoj motoristického sportu nejen v České republice,“ komentoval slavnostní odhalení novinky z Mladé Boleslavi vedoucí prodeje pro střední a východní Evropu Jan Hurt.

Soutěžní škodovka pro „širokou veřejnost“, kterou mohli fanoušci rallye spatřit v roli předjezdce při loňské Rallye Bohemia či na Barumce, vychází ze sériové Fabie, podstatně se ovšem liší motorem, podvozkem, kinematikou náprav a převodovkou. Pod kapotou duní atmosférický 16ventilový čtyřválec o objemu 1600 ccm a výkonu 132 kW, sportovně upravený podvozek je k mání v asfaltové i šotolinové verzi a samozřejmostí je sekvenční pětistupňová převodovka. Cena nového vozu činí 62 tisíc eur v základní verzi.

Společnost Impromat Car má zatím připravených devět vozů a další připravuje. Dvě auta chce nasadit do letošního MMČR v rallye, jména jezdců, kteří s novou škodovkou pojedou, by měla být oznámena příští týden. „S dalšími zákazníky jednáme, jeden vůz by měl odjet i do zahraničí,“ poznamenal jednatel společnosti Vlastimil Brůzl.

Reklama

Související témata: