Hlavní obsah

Tovární tým Škody oficiálně potvrdil start Kopeckého v českém mistráku

Člen továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký se v letošním roce představí v domácím šampionátu. Šampión z roku 2004 by měl startovat přibližně v pěti soutěžích. Premiérové představení jej čeká již na konci března, kdy se zúčastní Valašské rallye. Jeho hlavní náplní budou ale i nadále starty v seriálu Intercontinental rallye challenge, kde by po druhým místech z předešlých let měl bojovat o titul.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký bude startovat v českém šampionátu ve fabii v retrodesignu, jímž Škoda připomene úspěchy vozu 130 RS (vpravo) na Rallye Monte Carlo.

Článek

"Těší nás, že se můžeme českým fanouškům představit na domácí půdě v domácím šampionátu s tím nejlepším, co můžeme nabídnout - startem tovární posádky s továrním vozem Fabia Super 2000," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

V minulé sezóně startoval v Česku s podporou mladoboleslavské automobilky Pavel Valoušek, který získal titul. Pro letošní rok se však jeho hlavní sponzor nedomluvil se zástupci Škody na podmínkách spolupráce.

Podle neoficiálních informací se až poté tovární tým rozhodl nasadit do domácího mistrovství Kopeckého. Seznam jeho startů Škoda nezveřejnila, jisté je, že se představí na Bohemia rallye a Barum rallye.

Kopecký bude v Česku startovat s "retro-designem", který má připomínat historické úspěchy modelu modelu Škoda 130 RS na Rallye Monte Carlo a zároveň výročí 110 let motorsportové existence. Na Fabii S2000 tak nebude převládat zelená, ale hlavním motivem designu budou modré pruhy.

Reklama

Související témata: