Hlavní obsah

Valoušek bude obhajovat rallyeový titul s továrním peugeotem

PRAHA

S novým vozem Peugeot 207 S2000 Evolution 2011 s tovární podporou bude Pavel Valoušek s navigátorem Zdeňkem Hrůzou obhajovat titul mistra Česka v automobilových soutěžích. K dispozici bude mít moderní vůz, o který se mu bude starat belgická stáj Kronos, s níž Valoušek už před dvěma lety spolupracoval. Jediným cílem týmu je další zisk domácího titulu, který loni Valoušek vybojoval s vozem Škoda. Mladoboleslavský tým ale jejich spolupráci ukončil.

Foto: Sport.cz

Peugeot S2000, s nímž Pavel Valoušek pojede letošní MMČR v rallye.

Článek

"Měli jsme hodně málo času sehnat závodní vůz, ale dohodli jsme se v podstatě během tří týdnů," řekl na páteční tiskové konferenci Valoušek. "Chceme opět vyhrát, protože máme to nejlepší, co existuje," pochvaloval si. "Určitě to bude letos hodně zajímavé," uvedl s tím, že vedle stálic Václava Pecha a Romana Kresty přibude do šampionátu také člen továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký. Prvním dílem mezinárodního českého šampionátu bude Valašská rallye, která se uskuteční 25. a 26. března. Loni ji Valoušek vyhrál.

Navigátor Zdeněk Hrůza (vlevo) a pilot Pavel Valoušekfoto: peugeot.cz

K finální dohodě mezi Valouškovým Delimax týmem a stáje Peugeot Sport došlo prý během několika minut. "Když jsme se dozvěděli, že Valoušek by za nás mohl jezdit, nebylo o čem přemýšlet," uvedl ředitel prodejů firmy Marco Venturini. Plnou podporu jezdci slíbil i šéf stáje Kronos. "Pavel (Valoušek) má velké předpoklady a já jsem měl velkou radost, když jsem se dozvěděl, že s námi po dvou letech bude opět spolupracovat," řekl Marc van Dalen.

Smlouva zatím na rok 

Smlouva je zatím na rok s tím, že všechny strany inklinují k delší spolupráci. "Určitě chceme dlouhodobější projekt, ale uvidíme, jak se to letos bude vyvíjet," uvedl marketingový ředitel Peugeotu David Gendry. Valoušek bude mít k dispozici jeden vůz na celý rok. "Samozřejmě budeme připraveni pomoci, pokud by třeba došlo k nějaké nehodě, aby měl s čím závodit," prohlásil Gendry.

Valoušek chce všechny síly letos upřít na domácí šampionát. "Určitě na mě bude jako na obhájce velký tlak, ale pro mě je to i motivující," uvedl jezdec. Pokud nastoupí do některé se ze soutěží IRC, tak pouze v rámci testování a přípravy na sedmidílný domácí šampionát. Kvůli tomu Valoušek omezil i účast na rallye sprintech.

Reklama

Související témata: