Hlavní obsah

Ogier míří k triumfu v Portugalské rallye

LISABON

Po druhé etapě Portugalské rallye míří ke svému třetímu vítězství v kariéře Francouz Sébastien Ogier v citroënu. Před nedělními čtyřmi rychlostními zkouškami má náskok 37 sekund před mistrem světa a týmovým kolegou Sébastienem Loebem a může zopakovat triumf z loňského roku.

Foto: Alexandre Meneghini, ČTK/AP

Sébastien Ogier

Článek

Ostatní jezdci jsou už prakticky bez šancí na konečné vítězství. Fin Jari-Matti Latvala, který do druhé etapy vyrazil s továrním fordem jako lídr, ztrácí na třetím místě přes čtyři minuty. V závěru předposlední dnešní vložky totiž zlomil poloosu.

Jeho týmový kolega a lídr pořadí mistrovství světa Mikko Hirvonen, který byl po sobotě druhý, se propadl až na páté místo za Brita Matthewa Wilsona. Ve druhé etapě měl hned dvakrát defekt a od vedoucí pozice jej dělí už pět a půl minuty. Byl také původcem Loebova zdržení, protože při výměně kola v úvodu dne se vrátil na trať těsně před francouzským soupeřem a na prašné cestě jej přinutil brzdit.

Český pilot Martin Semerád v mitsubishi se po nepovedeném pátku posunul z 25. na 16. místo a v kategorii produkčních vozů už je čtvrtý. Vedoucí muž třídy PWCR po triumfu ve Švédsku má v dosahu alespoň třetí místo, za kterým zaostává zhruba o minutu.

Portugalská rallye, třetí díl MS v automobilových soutěžích - po druhé etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3) 2:59:30,2, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) -37,6, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) -4:14,6, 4. Wilson, Martin (Brit./Ford Fiesta RS) -5:26,8, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -5:32,5, 6. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Fiesta RS) -7:46,4, ...16. Semerád, Ernst (ČR/Mitsubishi Lancer) -24:36,4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články