Hlavní obsah

Rallye Šumava byla zrušena po smrtelné nehodě jezdce Skoupila

KLATOVY

Smrtelná nehoda poznamenala Rallye Šumava Klatovy. Na druhé rychlostní zkoušce havaroval automobilový jezdec Jiří Skoupil s vozem Citroën C2 S1600 a na následky nehody zemřel. Druhý díl českého šampionátu byl následně nejprve přerušen, poté byl zbytek rallye zrušen.

Foto: BPA/Petr Frýba

Rallye Šumava

Článek

"Na rychlostní zkoušce číslo 2 došlo při zachování všech bezpečnostních opatření k havárii posádky č. 22 a ke zranění jezdce s následky neslučitelnými se životem. V důsledku této havárie byl zbytek 1. etapy zrušen," uvedlo ředitelství rallye v oficiální tiskové zprávě.

Podle dostupných informací Skoupilův vůz narazil do stromu na jezdcově straně. Spolujezdec Jiří Volf byl vrtulníkem převezen do plzeňské nemocnice, jeho stav je ale dobrý.

"Je v nemocnici na pozorování, jeho zranění jsou středně těžká. Jeho stav není vážný," řekl ředitel rallye Jiří Valenta. Žádné další informace o nehodě sdělit nechtěl, pouze zopakoval oficiální prohlášení.

"Řidiče jsme se pokoušeli resuscitovat, ale zemřel na místě. Spolujezdec byl s poraněním hlavy a hrudníku vrtulníkem přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková pro web denik.cz.

Smrtelná nehoda zdrtila členy týmu AT Motorsport, za který Skoupil závodil. "Jiří byl skvělý člověk a moc dobře se s ním spolupracovalo. Jsme z toho moc smutní. Nedá se to vyjádřit. Jiří s námi chtěl dál závodit a uvažovali jsme o tom, že by jel i více soutěží v zahraničí. Rodině vyjadřujeme nejhlubší soustrast a budeme se jim snažit pomoci," uvedl šéf týmu Antonín Tlusťák.

Před přerušením závodu odjely posádky tři rychlostní zkoušky. V čele byl Roman Kresta s vozem Škoda Fabia S2000 s náskokem šesti sekund před Václavem Pechem (Mitsubishi Lancer EVO IX). Třetí místo patřilo obhájci prvenství a úřadujícímu českému šampionovi Pavlu Valouškovi (Peugeot 207 S2000).

Reklama

Související témata: