Hlavní obsah

Valoušek opět usedne do škodovky. S Fabií WRC objede šampionát v rallyesprintu

PRAHA

Před letošní sezónou se sice Pavel Valoušek se Škodou rozešel a ve „velkém“ českém šampionátu přesedl do Peugeotu 207 S2000, v mistrovství v rallyesprintu ale opět usedne do vozu z Mladé Boleslavi. Vybrané soutěže totiž absolvuje spolu s navigátorem Zdeňkem Hrůzou ve Fabii WRC připravované týmem Profiko Karla Trněného.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek na archivním snímku.

Článek

Valoušek v šampionátu jednodenních soutěží startoval naposled před dvěma lety s produkčním Mitsubishi a letošní start bere především jako vítanou přípravu na prioritu letošní sezóny – boj o obhajobu ve „velkém“ mistráku. V osmidílném kalendáři rallyesprintu zatím Valoušek má zatím Valoušek zaškrtnutých pět soutěží, první bude již tento víkend Rallye Lužické hory.

„Na start se speciálem WRC ve sprintového mistrovství se těším, protože pro mě

i pro mého spolujezdce je to ideální příležitost k odjetí dalších ostrých kilometrů. I když samozřejmě jízdní styl s vozem WRC je díky přebytku výkonu trochu odlišný od speciálů S2000, jako trénink je i přesto ideální. Budu se snažit jet pro diváky,“ plánuje rodák z Otrokovic.

„Velikonoce se dají strávit různě. Někdo relaxuje doma na zahradě, jiný vyráží na výlet a my budeme dělat smyky s WRC, které pro to má dostatečný výkon. Co se týká čtení rozpisu, nebude v tom příliš rozdíl, protože WRC i S2000 mají podobnou rychlost,“ doplňuje navigátor Hrůza.

Úvodní podnik letošního šampionátu ve sprintrallye startuje v sobotu v 9:00 na náměstí v hrádku nad Nisou. Posádky čeká během jednodenní soutěže celkem osm rychlostních zkoušek v celkové délce 70,5 km.

Reklama

Související témata: