Hlavní obsah

Kopecký byl na Korsické rallye druhý za Neuvillem

AJACCIO

Český pilot Jan Kopecký s fabií zopakoval na Korsické rallye druhé místo z předchozího závodu seriálu Intercontinental rallye challenge na Kanárských ostrovech. V třídenní soutěži byl rychlejší jen Belgičan Thierry Neuville v peugeotu, po 14 rychlostních zkouškách zvítězil s náskokem 15,5 sekundy. Třetí skončil s odstupem více než minuty za vítězem další Belgičan Freddy Loix rovněž s fabií.

Foto: Škoda Motorsport

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000 při Rallye Monte Carlo.

Článek

Kopecký po dvou etapách ztrácel přes 23 sekund, ale hned na úvod závěrečného dne zaútočil na lídra premiérovým dílčím triumfem v deváté zkoušce. Neuville, který soutěži vévodil od prvního testu, ale po nepovedeném vstupu kontroval třemi nejrychlejšími časy a před Kopeckým se sklonil už jen v předposledním testu.

Stínem rallye byla páteční nehoda vozu slavného Ariho Vatanena, který seděl v kokpitu peugeotu coby předjezdec se svým synem Maxem. Devětapadesátiletý Fin utrpěl při havárii zranění krční páteře, kvůli kterému strávil noc na pozorování v nemocnici v Bastii. Dnes byl převezen do Marseille, kde se podle webu IRC podrobí rutinní operaci, měl by se ale plně zotavit. Max Vatanen vyvázl s šokem, šestá rychlostní zkouška byla kvůli havárii zrušena.

Korsická rallye, třetí díl seriálu Intercontinental rallye challenge:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Peugeot 207) 3:20:51,0, 2. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia) -15,5, 3. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia) -1:02,6, 4. Campana, De Castelli (Fr./Peugeot 207) -3:59,5, 5. Magalhaes, Grave (Port./Peugeot 207) -4:28,2, 6. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia) -4:30,1, ...21. Brynda, Pekárek (ČR/Renault Clio) -27:26,7.

Reklama

Související témata: