Hlavní obsah

Škoda nasadí do další rallye seriálu IRC Kopeckého i Hänninena

MLADÁ BOLESLAV

V nejsilnější možné sestavě se představí tovární tým Škoda motorsport ve čtvrtém závodě seriálu Intercontinental rallye challenge, kterým bude ukrajinská Rallye Jalta. Společně s Janem Kopeckým, který startuje v celém šampionátu, pojede i Fin Juho Hänninen, jehož letošní prioritou je účast v mistrovství světa.

Foto: Škoda Auto

Český závodník Jan Kopecký.

Článek

"O úspěchu na zcela neznámé soutěži bude rozhodovat kvalitní rozpis a dobře nastavené auto. Jsem ale přesvědčený, že najdeme optimální nastavení vozu a popereme se o příčky nejvyšší," uvedl Kopecký v tiskové zprávě před premiérou seriálu IRC v Ukrajině.

Na nové a neznámé tratě se těší i Hänninen. "Netuším, jak vypadají místní tratě, soutěž bude zcela jistě velkou výzvou pro všechny týmy. Po dlouhé době je v kalendáři rallye, která bude nová pro téměř všechny ve startovním poli," podotkl finský pilot.

Vedle Kopeckého a Hänninena za volanty vozů Škoda Fabia S2000 servisovaných mechaniky továrního týmu usednou i Nor Andreas Mikkelsen, Patrik Sandell ze Švédska a Toni Gardemeister z Finska. Všichni budou startovat díky podpoře národních importérů mladoboleslavské automobilky.

V čele šampionátu IRC je Belgičan Freddy Loix, který startuje také s vozem Škoda a nasbíral zatím 45 bodů. Kopecký má o pět bodů méně stejně jako třetí Thierry Neuville z Belgie. Loix však bude na Ukrajině chybět, takže Kopecký i Neuville mají šanci dostat se do čela průběžného pořadí.

Prime Jalta rallye bude odstartována ve čtvrtek a posádky absolvují do soboty celkem 14 rychlostních zkoušek.

Reklama

Související témata: