Hlavní obsah

Kopecký je na Jalta rallye průběžně třetí, vede Hänninen

Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport je v průběžném pořadí ukrajinské Jalta rallye na třetím místě. Po skončení dnešního programu čtvrtého dílu seriálu Intercontinental rallye challenge je v čele obhájce celkového prvenství v šampionátu a Kopeckého týmový kolega Juho Hänninen z Finska.

Foto: Škoda Auto

Jan Kopecký

Článek

"Po včerejší penalizaci jsme chtěli dokázat, že máme na lepší umístění. Tratě zde jsou náročné s vysokým rizikem defektu, museli jsme jet rychle, a přesto obezřetně. Nyní jsme ve vedení a určitě jej chceme zítra udržet," uvedl finský pilot v tiskové zprávě týmu.

Jediný český jezdec na startu ztrácí na Hänninena, jehož prioritou jsou v této sezoně starty v mistrovství světa a v IRC startuje jen příležitostně, 1:07 minuty. Téměř polovinu ztráty ale nabral v posledním pátečním měřeném testu.

"Až na poslední etapu a drobné problémy s posilovačem řízení to byl dobrý den, posunuli jsme se na třetí příčku, což je určitě pozitivní. Uvidíme zítra, ještě nás čeká hodně kilometrů a tratě zde skrývají spoustu nástrah," řekl Kopecký.

Hänninenovi i Kopeckému se zatím vyhýbají defekty, které měl například Švéd Patrik Sandell hned tři. Pneumatiku poškodil i po čtvrtku vedoucí Thierry Neuville z Belgie. Aktuálně šestý muž průběžného pořadí se ale propadl výsledkovou listinou zejména díky chybě v pátém měřeném testu, na kterém neudržel svůj peugeot na trati a ztratil přes tři minuty.

V sobotu posádky čeká závěrečných šest rychlostních zkoušek.

Ukrajinská Jalta rallye, čtvrtý díl seriálu Intercontinental rallye challenge - po 8 RZ:
1. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia S2000) 1:36:48,7, 2. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207 S2000) -12,9, 3. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia S2000) -1:07,5, 4. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) -1:33,1, 5. Wilks, Pugh (Brit./Peugeot 207 S2000) -2:49,0, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Peugeot 207 S2000) -5:13,2.

Reklama

Související témata: