Hlavní obsah

Rallyeový šampionát pokračuje v Hustopečích, favoritem Kopecký

HUSTOPEČE

Mistrovství Česka v automobilových soutěžích pokračuje jen dva týdny po rallye v Českém Krumlově v pátek a v sobotu v Hustopečích. Na jihomoravské "vinařské" rallye se představí i tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který bude hlavním favoritem sedmého ročníku soutěže. Na vítězství ve čtvrtém dílu domácího šampionátu pomýšlí i Roman Kresta, Pavel Valoušek a Václav Pech.

Foto: Škoda Motorsport

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000.

Článek

Kopecký v této sezóně v českém mistrovství startoval pouze jednou a Valašskou rallye vyhrál. S 50 získanými body mu patří třetí místo v průběžném pořadí a je kandidátem na titul. Za předčasně ukončenou soutěž na Šumavě se totiž body nerozdělovaly.

"Jsme rádi, že se můžeme opět po čase představit domácímu publiku, přestože je náš program opravdu nabitý. Času na přípravu po právě skončené soutěži IRC na Ukrajině mnoho. Pokusíme se samozřejmě zvítězit, s jinými ambicemi asi do soutěže ani jít nemůžeme," uvedl Kopecký.

V roli vedoucího jezdce průběžného pořadí se na start postaví Kresta, který předešlou rallye v Krumlově suverénně ovládl. "Toto vítězství nás samozřejmě povzbudilo. Na přípravu bylo minimum času, určitě nás nečeká o nic lehčí závod," podotkl Kresta, který očekává vyrovnané boje ve špičce. "Dramatické souboje byly a budou letos v českém mistráku zřejmě pravidlem," uvedl.

Před rokem byl v Hustopečích nejrychlejší Pech, který jako jediný z hlavních aspirantů na výhru nestartuje s vozem kategorie S2000, ale s produkčním mitsubishi. "Letos ale bude v ještě silnější konkurenci mnohem těžší dostat se na stupně vítězů. Nám zdejší tratě vyhovují a i loňské tropické vedro mi sedělo mnohem více než například nepřetržitý déšť v Krumlově," uvedl Pech, který v minulých dnech testoval Mini S2000. Zda s ním bude v příštím roce startovat, bude záležet na financích.

Agrotec Mogul rallye Hustopeče odstartuje v pátek 10. června v 18:30. V první etapě čekají na startující čtyři rychlostní zkoušky, v sobotu zbývajících osm. Celkem posádky absolvují 173 km rychlostních zkoušek.

Průběžné pořadí Mediasport MMČR v automobilových soutěžích:
1. Kresta (Škoda Fabia S2000) 86, 2. Valoušek (Peugeot 207 S2000) 69, 3. Kopecký (Škoda Fabia S2000) 50, 4. Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) 50, 5. R. Odložilík (Škoda Fabia S2000) 27, 6. Běhálek (Subaru Impreza STI) 27.

Reklama

Související témata: