Hlavní obsah

Bohové to viděli. Pomstí se vychytralému Ogierovi?

LOUTRAKI

Bohové se nad Loebem smilovali. Nebo spíš jeho stájový kolega Ogier se smiloval. Samo sebou že z vychytralosti, protože mu šlo o to, aby se po poslední sobotní noční erzetě nedostal do vedení a nemusel v neděli na trať jako první. Při „Rallye Bohů“, jak Řekové své Rallye Akropolis říkají, je to úkol krajně nevděčný. Loeb se o tom přesvědčil v pátek, norský veterán Petter Solberg v sobotu. Proto sebevědomý Ogier zataktizoval a nechal sedminásobného mistra světa Loeba, aby se ujal vedení.

Foto: Zdeněk Sluka

Sébastien Ogier se Citroënem na trati Rallye Akropolis.

Článek
Fotogalerie

Taktizovat se musí. I proti týmovému kolegovi Loebovi, i když je otázkou, jak se na to budou bájní řečtí bohové dívat. Dvojka tovární stáje Citroen Ogier totiž při sobotní noční erzetě, která se jela po dlouhých letech při sedmém podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích premiérově a přilákala do kopců nad Korintem spoustu motoristických nadšenců, držel palec na stopkách a rozehrál velkou partii.

Klidně se ve výsledkové listině noční speciálky propadl, jen aby se Loeb dostal před něho. Ale samo sebou že o pouhé 2,2 sekundy, což je náskok neznamenající na řeckých cestách vůbec nic. Hlavní je, že sedminásobný mistr světa pojede poslední den Rallye Akropolis první a bude Ogierovi čistit trať do kamení a štěrku, což je role krajně nevděčná.

Sébastien Ogier se Citroënem na trati Rallye Akropolis.foto: Zdeněk Sluka

Loeb se o tom přesvědčil v pátek, norský veterán Petter Solberg, jenž po prvním dnu vedl, v sobotu. Přesto se jednička továrního týmu Citroenu Loeb nad vychytralost svého stájového kolegy Ogiera, jenž tvrdil, že nevěděl, co se děje a proto se propadl v erzetě až na čtvrté místo, povznesl.

„V pořádku. Alespoň máme dobrou výchozí pozici,“ zasyčel, zatímco Ogier se vymlouval, že v prachu vůbec nic neviděl, řídilo se mu těžko a jen proto mu Loeb nadělil přes sedmnáct sekund a tudíž se posunul do vedení.

Bohové ale všechno viděli. Suveréna Latvalu, který po dopoledním martyriu s turbem dosáhl v noci v klikatých vlásenkách nejrychlejšího času a jen zářil. „Klidně bych jezdil celou noc. Šlo to velice dobře a jízdu jsem si vyloženě užíval,“ rozplýval se.

Vychytralého a taktizujícího Sebastiena Ogiera ale zrovna tak.

Proto se čeká, zda v závěrečný den Řecké rallye zasáhnou. Je to přece jejich rallye. Rallye bohů.

Reklama

Související témata: