Hlavní obsah

Burns omdlel a ztratil šanci na titul v rallye

Již jen tři jezdci se o nadcházejícím víkendu poperou při Britské rallye o titul mistra světa v automobilových soutěžích. Z možných kandidátů na zisk celkového vítězství totiž vypadl Richard Burns, který při cestě z Londýna do Cardiffu ztratil vědomí a musel být hospitalizován.

Foto: Peugeot

Brit Burns s Peugeotem 206 na trati Australské rallye.

Článek

Podrobnosti o zdravotním stavu mistra světa z roku 2001 lékaři zatím nesdělili. Jediné, co nemocnice v Newportu s jistotou oznámila, byl fakt, že jezdec stáje Peugeot nebude schopen nastoupit do závěrečného podniku mistrovství světa.

Tým Peugeot se proto rozhodl místo Burnse a jeho spolujezdce Roberta Rieda nasadit posádku Freddy Loix - Sven Smeets. Burns přišel o možnost bojovat o čtvrté vítězství v soutěži na britských ostrovech, navíc při posledním vystoupení v týmu Peugeotu. V příští sezóně totiž bude hájit barvy stáje Subaru, s níž vybojoval svůj zatím jediný mistrovský titul.

Tlačenice na titul

Souboj o konečné vítězství v šampionátu je hodně těsný, na prvním místě je zatím Francouz Sébastien Loeb. Se stejným bodovým ziskem, ale menším počtem letošních vítězství mu však šlape na paty kolega z týmu Citroën Španěl Carlos Sainz.

Pouhý bod na vedoucí dvojici ztrácí pilot stáje Subaru Nor Petter Solberg, Burns měl ze čtyř potenciálních vítězů nejhorší výchozí pozici se ztrátou pěti bodů. Se ztíženou situací se bude muset Peugeot vyrovnat i v Poháru konstruktérů, kde z druhého místa ztrácí na vedoucí Citroën pět bodů.

Reklama

Související témata: