Hlavní obsah

Burnse zachránil spolujezdec Märtin

CARDIFF

Duchapřítomnost spolujezdce Markko Märtina zachránila automobilového závodníka Richarda Burnse. Pilot Peugeotu ztratil na cestě do Cardiffu za volantem svého porsche vědomí, jeho estonský kamarád a zároveň rival v závodech rallyeového šampionátu však zareagoval rychle. Převzal řízení a zvládl vůz bezpečně odstavit. Pak přivolal sanitku.

Foto: PRÁVO

Richard Burns se v domácí Britské rallye nepředstaví. Přišel tak o šanci na světový titul.

Článek

Scénář dramatu odhalil až dnes Märtinův zaměstnavatel Ford. "Richard se najednou na cestě do velšské metropole začal cítit špatně. Nato omdlel. Markko tedy okamžitě převzal řízení a situaci zvládl," popsal mluvčí Fordu. Oba závodníci jeli do Cardiffu k poslednímu závodu MS v automobilových soutěžích.

V autě jel rovněž Burnsův osobní trenér Steve Benton, který britského jezdce jako první hned na místě vyšetřil. Burns byl nejprve hospitalizován v anglickém Newportu, během pondělí jej převezli do Cardiffu a dnes propustili. Lékaři mu nařídili klid, a než udělají další závěry, musejí počkat na výsledky všech vyšetření.

Doktoři hned po incidentu zakázali Burnsovi jet Britskou rallye a pilot Peugeotu tak přišel o šanci bojovat o titul. Byl totiž mezi čtyřmi kandidáty na celkové prvenství; v druhé polovině týdne se tak o mistru světa rozhodne mezi Francouzem Sébastianem Loebem, Španělem Carlosem Sainzem a Norem Petterem Solbergem, který na vedoucí dvojici ztrácí bod.

Co bylo příčinou Burnsovy ztráty vědomí, zatím není jasné. Místo něj tým nominoval Belgičana Freddyho Loixe.

Reklama

Související témata: