Hlavní obsah

Loeb před finále ve Finsku těsně vede před Ogierem a Latvalou

Sébastien Loeb vede před závěrečnou etapou Finské rallye s minimálním náskokem před kolegou z továrního týmu Citroënu Sébastienem Ogierem a rivalem z konkurenčního Fordu Jarim-Mattim Latvalou. Domácí jezdec za francouzským mistrem světa zaostává jen o 2,6 sekundy, Ogiera dělí od Loeba 1,5 sekundy.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Sébastien Loeb s vozem Citroën C4 WRC

Článek

Martin Prokop s Fordem Fiesta je třináctý a patří mu druhé místo v kategorii SWRC za továrním jezdcem Škody Juhem Hänninenem. Ztrácí na něj minutu a 17 sekund. Další český pilot Martin Semerád druhou etapu nedokončil. Po havárii hned v úvodní dnešní erzetě jeho mitsubishi začalo hořet.

Loeb vede i přes desetisekundovou penalizaci, kterou inkasoval za pozdní start do poslední rychlostní vložky. Francouz tak učinil podle všeho ve snaze přenechat vedení Ogierovi, jenž by v sobotu čistil soupeřům trať.

Mladší z obou Francouzů si však také počínal takticky a zatímco celý den zajížděl prakticky totožné časy jako Loeb, v posledním testu byl najednou pomalejší o 13,4 sekundy. Role lídra tak zůstala nadále Loebovi, který měl ve druhé etapě s čištěním trati zkušenosti celý den, přesto byl schopen udržet vedení.

V sobotu je na programu 11 rychlostních testů.

Finská rallye, osmý závod MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 1:29:01,3, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3) -1,5, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) -2,6, 4. P. Solberg, Patterson (Nor., Sev. Ir./Citroën DS3) -29,2, 5. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -1:00,1, 6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -1:28,7, ...13. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -3:21,0,

Reklama

Související témata: