Hlavní obsah

Škoda nepojede kompletní šampionát v rallye

PRAHA

Jen deset soutěží seriálu mistrovství světa v rallye zřejmě odjede v příštím roce tovární tým Škoda Motorsport. Tým z Mladé Boleslavi se podle všeho do šampionátu vůbec nepřihlásí a bude startovat pouze v podnicích, které si sám vybere - stejně jako ostatní soukromé stáje a v minulém roce například i Citroën.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Didier Auriol na trati čtvrtečního shakedownu Katalánské rallye. Francouzský pilot odstoupil na začátku druhé etapy kvůli technickým problémům.

Článek

Tuto informaci, o které se zatím vedly pouze zákulisní dohady, potvrdil v rozhovoru pro deník Sport představenstva společnosti Škoda Auto Vratislav Kulhánek. Pokud by se mladoboleslavský tým do 15. listopadu, kdy končí oficiální termín, do seriálu přihlásil, musel by podle pravidel absolvovat všech šestnáct dílů mistrovství.

"S omezeným programem Škody Motorsport v mistrovství světa přicházíme z jediného důvodu - nedostatku peněz. Mohli bychom ještě měsíc lavírovat a čekat, že získáme silného sponzora, ale to by asi nemělo cenu. Je to tak, jak říkám," uvedl Kulhánek.

Start jen na evropském kontinentu

Představitelé týmu na spekulace dosud reagovali s tím, že potřebují znát přesněji úpravy, které seriál MS v příštím roce čekají. Tiskový mluvčí stáje Roman Meliška v pondělí poukázal na skutečnost, že se do MS 2004 se ještě nepřihlásil žádný tým. "Souvisí to s tím, že nejsou známé přesné prováděcí předpisy," řekl Meliška.

Podobně se vyjádřil i vedoucí mladoboleslavského motorsportu Petr Kohoutek pro britský časopis Autosport. "U šesti nebo sedmi změn potřebujeme znát víc detailů. Do té doby nemůžeme nic potvrdit." uvedl.

Podle nejčerstvějšího Kulhánkova vyjádření to ale vypadá, že nové fabie se nepředstaví nejen v Mexiku a Japonsku, ale ani na Novém Zélendu, Argentině, Austrálii a na Kypru a startovaly by výhradně na evropském kontinentu. "Je to jediné možné řešení," řekl Kulhánek.

Reklama

Související témata: