Hlavní obsah

Král světových rallye Loeb prodloužil smlouvu a zůstává u Citroënu

PRAHA/ PAŘÍŽ

Všechny spekulace padly, odchod francouzského fenomena Sébastiena Loeba ke konkurenci se nekoná. Přitom se hlavně po posledních rallye – a po Rallye Akropolis především – v zákulisí kalkulovalo, že sedminásobný mistr světa v automobilových soutěží u Citroënu letos definitivně skončí. Vztahy mezi Loebem a Ogierem byly víc než napjaté, přičemž obhájce titulu měl vedení stáje za zlé, že už ho nepreferuje jako jasnou jedničku. Nyní však Loeb prodloužil smlouvu se Citroënem o další dva roky...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Francouzský sedminásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb zůstává u Citroënu.

Článek

Úleva to byla oboustranná. Pro francouzskou stáj možná ještě větší, neboť v kuloárech se hodně spekulovalo o tom, že by Loeb i se svým navigátorem Danielem Elenou mohl odejít do rodícího se týmu Volkswagenu, který se chystá na vstup do světového šampionátu.

Teď ovšem vzaly dohady za své, neboť sedminásobný mistr světa prodloužil se Citroënem smlouvu o další dva roky, takže v jeho barvách bude startovat v seriálu mistrovství světa až do roku 2013.

Každý rok osm miliónů eur

Možná ho navnadila nabídka jeho stáje, podle níž má za každý rok v seriálu mistrovství světa inkasovat osm miliónů eur, třeba ho odradilo, že Volkswagen plánuje vstup do seriálu až v roce 2013. Každopádně tajnostem je konec.

„S příchodem nových značek do mistrovství světa se soutěž stane ještě atraktivnější a těžší. Navíc s novými pravidly vstupujícími v platnost v roce 2012 a se změnou pořadí startu vozů se posádky budou měřit v rovnocennějším boji. Jdeme do toho se Citroënem, s týmem, který velmi dobře znám a v něhož mám důvěru, s vozem DS3 WRC, který jsem ladil spolu s týmem Citroën Racing,“ vysvětloval po podpisu smlouvy Loeb, proč se rozhodl zůstat.

Francouzský pilot Sébasten Loeb za volantem citroënu.foto: Právo/Petr Hloušek

„Sébastien Loeb je pro naši značku mimořádnou osobností. Jeho obraz i obraz značky Citroën jsou silně propojeny. Ztělesňuje odvahu,  soutěživého ducha, hodnoty, které nám jsou vlastní. Jsme velmi hrdí na jeho věrnost značce a týmu, který za ním stojí již od jeho začátků,“ ulevilo se i Frédéricu Banzetovi, generálnímu řediteli Citroënu, když se s králem světových rallye dohodl na další spolupráci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články