Hlavní obsah

Kopecký: Nejsem nervózní, chci ukázat své umění

Byl nejžhavějším adeptem na trůn pro krále šampionátu Intercontinental rallye challenge. Od začátku sezóny Jan Kopecký, pilot Škody Motorsport, s Fabií S2000 však čeká na výhru. Před Barum rallye, která odstartovala v pátek ve Zlíně, druhý muž průběžného pořadí ujišťoval, že jeho čas přijde.

Foto: skoda-auto.com

Automobilový závodník Jan Kopecký ve své Fabii S2000

Článek

Jak jste prožil šest týdnů od poslední soutěže na Azorských ostrovech?

S přítelkyní jsem byl týden na Rhodosu. Užil jsem si teplo, které do Česka zavítalo až na konci léta. A i v řeckém vedru jsem sportoval. Ráno jsem chodil běhat, hrál tenis. A také jsem si užil vodních sportů. Po návratu jsem se připravoval na rallye a minulý týden jsme testovali.

Co vás při dovádění v moři nadchlo nejvíce?

Vodní skútr. Svezení na něm je parádní. Už jsem vše vyzkoušel v minulosti. Jen byla škoda, že nyní měli jen klasické na sezení. Ještě lepší jsou ty, na nichž lze skákat přes vlny. Když člověk musí držet balanc, je jízda fakt zážitek.

Zmínil jste testování. Kolik času jste měli na vyladění formy?

Jezdili jsme dva dny a vyzkoušeli hodně variant nastavení. Věřím, že jsme dobře připraveni.

Automobilový závodník Jan Kopeckýfoto: ČTK/Zdeněk Němec

Letos v IRC zatím čekáte na vítězství. Vnímáte velké očekávání před domácí soutěží?

Ne! Nepřipouštím si žádný tlak. Nejsem nervózní. Letos jsem ještě neukázal vše ze svého umění. Někde jsme jeli lépe, jinde se nám tolik nedařilo. Ve Zlíně chci ukázat, co ve mně je.

Přehodnotil jste plány o útoku na celkové prvenství v šampionátu IRC?

Moje touha po titulu je pořád stejná. Jsem přesvědčený, že šance žije. Body za poslední dva závody se přece násobí koeficientem, tudíž se rozhodne až v úplně poslední rallye!

S jakou taktikou vstoupíte jako největší favorit do soutěže na Zlínsku?

Když lidé kolem tvrdí, že já budu určovat tempo, beru to jako kompliment. Myslím, že největším kandidátem na výhru je Juho Hänninen. Rychlý bude i Kresta a Bouffier. Každopádně my rozhodně nebudeme čekat a řešit časy soupeřů. Budeme útočit od začátku.

V roce 2009 jste ve Zlíně vyhrál, minulý rok dlouho jasně vedl a jen výlet mimo trať pár kilometrů před cílem vám sebral triumf. Připouštíte si jinou variantu než vítězství?

Chceme složit reparát za loňskou sezónu! Ale není to tak, že jsme ve Zlíně neporazitelní.

Reklama

Související témata: