Hlavní obsah

Automobilový jezdec Valoušek si na pět týdnů odpočine od volantu

ZLÍN

Po havárii na Barum rallye si minimálně na pět týdnů odpočine od volantu automobilový závodník Pavel Valoušek, který byl teprve ve středu propuštěn z nemocničního ošetřování. Valoušek se spolujezdcem Zdeňkem Hrůzou havarovali se svým Peugeotem 207 už ve třetím rychlostním testu. Po čelním nárazu se pilot i spolujezdec zranili. Hrůza si stěžoval na bolesti zad, lékaři jej po krátkém pozorování propustili z nemocnice ve Zlíně.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek za volantem vozu Škoda Fabia S2000

Článek

Valoušek pobyl na nemocničním lůžku poněkud déle. "Cítím se jako po autonehodě. Jednu ruku mám zlomenou a je v sádrové dlaze. Na druhé ruce mám naštípnutou klíční kost. K tomu jsem utrpěl tržné rány. Předběžně lékaři odhadli dobu léčení na pět týdnů. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet," řekl ČTK Valoušek.

Nehoda Valouška vyřadila ze hry o domácí titul v rallye, kde jej předstihl Jan Kopecký. Valoušek s Hrůzou klesli v průběžné klasifikaci na třetí místo a s největší pravděpodobností nestihnou 23. a 24. září poslední podnik, kterým bude Rallye Příbram.

Ve sprintrallye jsou Valoušek s Hrůzou na prvním místě průběžné klasifikace s 90 body. Ovšem druhý Miroslav Jakeš ztrácí pouhé tři body. Z nadcházející Horácké rallye, která se pojede 10. září v Třebíči, se už Valoušek omluvil. Pokud by se jeho zdravotní stav zlepšil, tak by se mohl představit 8. října ve sprintrallye Jeseníky.

Reklama

Související témata: