Hlavní obsah

Solberg sebevědomě míří za titulem

CARDIFF

Britská rallye, poslední podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, zatím patří norskému jezdci Petteru Solbergovi. Pilot továrního týmu Subaru si počíná velmi sebevědomě, vyhrál devět erzet za sebou a první titul světového šampióna má nadosah. Ve hře je ovšem stále Francouz Sebastien Loeb.

Článek

Loeb však s každou rychlostní zkouškou ztrácí další sekundy. Po patnácté erzetě, která měřila symbolické tři kilometry a uzavřela dnešní program, jej od Solberga dělí více než 41 vteřin. "Nemá cenu riskovat, ale jedu docela rychle," připustil Nor. "Oproti včerejšku jsme přidali, abychom získali náskok. Nikdy nevíte, co se může stát a kdy budete nastřádané sekundy potřebovat," dodal Solberg.

Loeb se podle agentury AP už smířil s tím, že letos titul nezíská. Vedení továrního týmu Citroën mu nařídilo, aby zbytečně neriskoval a soustředil se na Pohár konstruktérů. V něm Citroën vedl už před startem Britské rallye, ale od druhého Peugeotu jej dělilo pouhých pět bodů.

Kresta i fabie pokračují

Nadále velmi dobře si vede Roman Kresta s peugeotem soukromého týmu. V úvodu dnešní druhé etapy si polepšil na sedmé místo, ale pak spadl na deváté. Pokud by se v neděli vrátil minimálně na osmou pozici, získá první bod do hodnocení seriálu mistrovství světa.

V závodu pokračují i oba vozy továrního týmu Škoda. Francouz Didier Auriol si polepšil z čtrnáctého na dvanácté místo a Fin Toni Gardemeister je s druhou fabií patnáctý.

V neděli se ve Walesu jedou ještě tři rychlostní zkoušky.

Po 15 erzetách
1. Solberg (Nor./Subaru)2:48:55,4
2. Loeb (Fr./Citroën)-41,2
3. Mäkinen (Fin./Subaru)-2:25,2
4. C. McRae (Brit./Citroen)-2:31,4
5. Rovanperä (Fin./Peugeot)-4:33,9
6. Duval (Belg./Ford)-5:53,7
...
9. Kresta (ČR/Peugeot)-7:36,5
12. Auriol (Fr./Škoda Fabia)-13:20,3
15. Gardemeister (Fin./Škoda Fabia)-21:23,1
19. Kopecký (ČR/Škoda Octavia)-24:57,8
40. Liška (ČR/Mitsubishi)-47:18,6

Reklama

Související témata: