Hlavní obsah

Při rallye v Belgii zemřeli dva diváci

Dva diváci přišli o život při závěrečném podniku mistrovství Belgie v automobilových soutěžích Rallye du Condroz. Další tři lidé utrpěli po havárii nizozemské posádky Erik Morée, Pascal Meijs, která se svým mitsubishi nabourala do kamenné zídky u trati. Z té odletěly kameny do nedaleké skupiny fanoušků, kteří stáli ve vymezeném prostoru, a dva usmrtily.

Článek

Nešťastnou událost na trati sedmé rychlostní zkoušky nepřežili pětadvacetiletá žena a padesátiletý muž. Další žena utrpěla vážné zranění a byla převezena do nemocnice v Lutychu. Pořadatelé po tragédii zrušili zbylé tři sobotní měřené testy, ale dnešní závěrečnou etapu se rozhodli uspořádat. Dostali k tomu souhlas od starosty města Huy, v jehož okolí se soutěž jede.

Největší hvězdy soutěže Thierry Neuville a Freddy Loix se však rozhodli do druhé etapy nenastoupit. Oba jezdci se zkušenostmi z mistrovství světa bojovali o vítězství, Neuville byl po sobotních devíti odjetých erzetách v čele, Loixovi patřilo s vozem Škoda Fabia průběžné třetí místo.

Reklama

Související témata: