Hlavní obsah

Rallye: Ogier nebude jezdit za Ford, stal se továrním jezdcem Volkswagenu

HANNOVER

Francouzský pilot Sébastien Ogier se stal továrním jezdcem Volkswagenu, který by měl v roce 2013 vstoupit do seriálu MS v rallye. Třetí muž letošního šampionátu, který byl doposud týmovým kolegou Sébastiena Loeba u Citroënu, měl podle spekulací zamířit po sezóně do továrního týmu Ford, nakonec je ale vše jinak.

Foto: Alexandre Meneghini, ČTK/AP

Sébastien Ogier během Mexické rallye.

Článek

"Volkswagen je číslo jedna v Evropě a brzy bude i na světě. Jsem si jistý, že do rallye jde s cílem získat titul mistra světa a já jsem rád, že u toho budu hned od začátku," uvedl Ogier v oficiální tiskové zprávě týmu.

Sedmadvacetiletý Ogier se bude podílet na vývoji vozu VW Polo R WRC, se kterým chce německá automobilka v roce 2013 vstoupit do MS. Soutěžní program na příští rok není oficiálně znám, předpokládá se ale, že se tým v některých soutěžích představí.

Na vývoji vozu se podílí i dvojnásobný mistr světa Carlos Sainz ze Španělska, který v barvách týmu jezdí vytrvalostní rallye a před rokem například ovládl Rallye Dakar. "Pro mě je Sébastien jedním ze tří nejlepších jezdců na světě," ocenil Sainz kvality Ogiera, který letos ovládl pět závodů MS.

Reklama

Související témata: