Hlavní obsah

Hirvonena u Fordu nahradí bývalý mistr světa rallye Solberg

LONDÝN

Dvojkou továrního týmu Ford v příští sezóně mistrovství světa v rallye bude norský jezdec Petter Solberg. Zkušený pilot, který má ve sbírce titul světového šampióna z roku 2003, nahradí Mikka Hirvonena, jenž odchází do Citroënu.

Foto: SWRT

Peter Solberg bude dvojkou v továrním týmu Fordu.

Článek

"V Petteru Solbergovi jsme získali zkušeného pilota, kterého jsme hledali," řekl sportovní ředitel Fordu Gerlad Quinn, který věří, že Solberg pomůže v dalším rozvoji týmové jedničce Jarimu-Mattimu Latvalovi.

Sedmatřicetiletý Solberg s fordem v minulosti již jezdil, největších úspěchů ale dosáhl v tovární formaci Subaru. Poslední tři sezóny závodil ve vlastním soukromém týmu s vozy Citroën. Loni byl v MS celkově třetí, letos skončil pátý, když jeho nejlepším výsledkem byla třetí místa v Itálii a v Austrálii.

Solberg se ke své možné spolupráci s Fordem vyjádřil již minulý měsíc po Britské rallye. "Jari (Latvala) má bezpochyby potenciál stát se světovým šampionem a já bych jemu i týmu rád pomohl. V posledních třech letech jsem závodil jako soukromník a teď bych se rád vrátil do továrního týmu. Jsem si jistý, že mám stále co nabídnout," řekl Solberg.

Reklama

Související témata: