Hlavní obsah

Loprais se loučil na Valašsku s čerty

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM/PRAHA

Už jen hodiny zbývají do odletu tatrováckých posádek do Argentiny na Dakar 2012. „Obě posádky jsou v pořádku a všichni správně nažhavení. Odlétáme přes Prahu a ve čtvrtek už budeme v Buenos Aires. Převezmeme auta a přejedeme do Mar del Plata, kde bude slavnostní přehlídka účastníků a na Nový rok start první etapy,“ řekl pro Sport.cz Aleš Loprais.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Aleš Loprais

Článek

Premiéru na Dakaru bude mít nová Tatra Jamal, která na podzim udolala na Silk Way Rally ruské tovární Kamazy. „Neslibujeme žádné konkrétní umístění, ale budeme bojovat o nejvyšší příčky. Hlavně bychom rádi viděli cíl jihoamerického Dakaru, který bude 15. ledna v chilské Limě,“ dodal Loprais.

Jeho posádku tvoří nováček mezi navigátory Michal Ernst, který má zkušenosti ze světového šampionátu v klasických rallye. Petr Almáši jako mechanik zná tatru do každého šroubku. Loprais jede v barvách InstaForex Loprais Teamu. S Tatrou 815 v černozlatém provedení Bonver Dakar Teamu pojede nováček Tomáš Vrátný se zkušeným navigátorem Otou Měřínským a mechanikem Radimem Pustějovským. Záda oběma posádkám budou krýt dvě doprovodné tatry technického týmu vedeného Leo Lopraisem, bratrancem Aleše. Tým povede Alešův otec a bratr legendy Karla Lopraise Milan.

Valaši si užili Vánoce doma ve Frenštátu pod Radhoštěm. „Nechyběly tradiční rybí polévka a smažený kapr s bramborovým salátem. Samozřejmě jsme si rozdali dárky, u nás to není o nich, ale o tom, že jsme jako rodina pohromadě,“ prozradil Aleš Loprais a dodal: „Miluju pohádku S čerty nejsou žerty, bez té by to pro mne nebyly úplné Vánoce. Při balení jsem nějak prošvihl, když ji dávali v televizi, tak jsem si ji pustil z DVD na rozloučenou s domovem.“

Auta už čekají v přístavu na svoje posádky. „Viděl jsem na internetu jejich vykládání. Vypadala všechna v pořádku. Poslední, co jsme zabalili na cestu, byly satelitní telefony, které dorazily doslova na poslední chvíli. Můžeme vyrazit,“ rozloučil se Aleš Loprais.

Reklama

Související témata: