Hlavní obsah

V první etapě Rallye Dakar zahynul argentinský motocyklista

MAR DE PLATA

V první etapě Rallye Dakar v Argentině v neděli po nehodě zahynul domácí motocyklista Jorge Martínez Boero. Osmatřicetiletý Argentinec, který loňský ročník Dakaru po těžkém pádu nedokončil a letos startoval podruhé, zemřel na zástavu srdce při převozu vrtulníkem do nemocnice.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

V první etapě Rallye Dakar v Argentině po nehodě zahynul domácí motocyklista Jorge Martínez Boero.

Článek

Podle oficiální stránky rallye dorazil pět minut po havárii k Boerovi lékař, oživovací pokusy však byly marné. Jak informovala argentinská média, závodník při pádu dva kilometry před cílem rychlostní zkoušky utrpěl smrtelná zranění hlavy a hrudníku.

Před rokem měl Boero těžký pád v šesté etapě. Po osmi hodinách čekání na zdravotnickou pomoc putoval do nemocnice rovněž ve vrtulníku, tehdy mu ještě lékaři dokázali zachránit život. Ani tato zkušenost ho ale neodradila od úmyslu postavit se letos znovu na start.

Naposledy si tradiční rallye vyžádala smrtelnou oběť mezi jezdci před třemi lety, kdy při prvním jihoamerickém ročníku zemřel francouzský motocyklista Pascal Terry. Celkově v historii této soutěže zahynulo podle agentury DPA 61 lidí.

Reklama

Související témata: