Hlavní obsah

Almáši je v ostravské nemocnici, princezna Jamal do šrotu

PRAHA

Mechanik Tatry Jamal Petr Almáši, který řídil Lopraisův kamión na přejezdu 9. etapy Dakaru a havaroval, už je v ostravské nemocnici na pozorování. „Přiletěl s lékařským doprovodem. Cítí se po otřesu mozku dobře. V Ostravě je proto, aby lékaři měli jistotu, že nemá žádná dosud nezjištěná zranění hlavy,“ řekl Právu Aleš Loprais. Doma už je i navigátor Michal Ernst a posádka druhé tatry Tomáše Vrátného.

Foto: Karel Malíček, Právo

Karel (vlevo) a Aleš Lopraisovi spolu s Tatrou Jamal

Článek

Aleš Loprais také absolvoval po návratu z Dakaru sérii podrobných vyšetření. „Nakonec se ukázalo, že mám naštípnuté dva obratle TH 11 a TH 12, což je nad bedry. Naštěstí poškození není tak rozsáhlé, takže nějaké dva měsíce rehabilitace by měly stačit, abych byl fit. Určitě chci jet Silk Way Rally, ale vím, že teď musím být hodně opatrný,“ řekl pro Sport.cz a Právo Aleš Loprais, kterého na čtvrtečním vyhlášení Zlatých volantů zastupoval strýc Karel a přivezl mu do Frenštátu malý volant za třetí místo v kategorii rallye a dálkových soutěží.

Nehoda Aleše Lopraise na Dakaru.foto: dakar.cz

„Pořád mě mrzí, že úspěch byl tak blízko a takhle to dopadlo... Jsem přesvědčený, že kdybychom měli v kabině náš energetický nápoj, tak se to nestalo. Ale to je život. Příjemně mne překvapila obrovská podpora nejen našich českých a moravských fanoušků, ale i zahraničních a soupeřů. Věrní nám zůstávají i partneři. To je obrovská vzpruha. Už nyní sedíme nad přípravou nového vozu. Bude to královna, protože princezna je na šrot. Hned také uplatníme zkušenosti z Dakaru. Stavět nový vůz začneme v řádu dnů,“ zdůraznil Aleš Loprais.

Nejkrásnější princezna je zničená

Aleše Lopraise potěšil i další úspěch. Jeho Tatra Jamal byla v mezinárodním hlasování fanoušků na internetu zvolena nejkrásnějším kamiónem letošního Dakaru a získala s devadesáti body titul Miss Marathon. „Koncem února ji přiveze loď do Le Havru. Samozřejmě ji přivezeme domů, ale myslím si, že je totálně zničená a nic nepůjde použít. Určitě se s ní ale rozloučíme důstojně. Vždyť to byla princezna, která nám zachránila život. Teď už postavíme královnu,“ slíbil.

Tatra Bonverfoto: Právo/Milan Malíček

„Samozřejmě celý náš InstaForex Loprais Team těší, že se fanouškům Jamal tak moc líbil fanouškům. Jejich zájem jsme viděli už od léta. Ukázali jsme, že kamion je také pěkně rychlý,“ zdůraznil Aleš Loprais.

Druhé místo v soutěži Miss Marathon míří opět do Frenštátu pod Radhoštěm, protože ho získala černozlatá tatra 815 Bonver Dakar Teamu, kterou až do cíle dovedl Tomáš Vrátný. Ten už před odjezdem na Dakar prohlašoval, že černozlatá krasavice bude jednou z favoritek na titul. Třetí místo obsadil žlutý Liaz Jaroslava Valtra.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články