Hlavní obsah

Šok: Pilot rallye Burns má nádor na mozku

LONDÝN

Šokující diagnózu se od lékařů dozvěděl bývalý mistr světa v rallye Brit Richard Burns. Jezdec, kterého před posledním závodem roku Britskou rallye postihla nevolnost, má nádor na mozku! Kvůli léčení musí šampión z roku 2001 vynechat následující sezónu, další kariéry v rallye se však dvaatřicetiletý Burns nevzdává.

Foto: PRÁVO

Richard Burns

Článek

"Podle názoru lékařů nejsem schopen absolvovat následující ročník mistrovství světa v rallye a musím to akceptovat. Jsem zklamaný, ale vidím to pozitivně a soustředím všechny své síly, abych se co nejdříve v plné kondici vrátil," reagoval na verdikt lékařů Burns, kterého nyní čeká ozařování.

Čtvrtý muž letošního mistrovství světa měl před Britskou rallye velké štěstí. Cestou do Cardiffu ve svém porsche ztratil vědomí a vážné nehodě zabránila jen duchapřítomnost estonského závodníka Markka Märtina sedícího na sedadle spolujezdce. Burns byl okamžitě převezen do nemocnice, kde důkladná vyšetření odhalila mozkový nádor.

Burns se měl v příštím roce vrátit od Peugeotu k týmu Subaru. Šéfa japonské stáje Davida Lapwortha zpráva o jezdcově nemoci zarmoutila. "Richard nyní musí na první místo klást své zdraví, vždyť rallye se budou jezdit vždycky. Doufáme, že až se uzdraví, bude znovu závodit za nás. V Subaru bude vždy vítán. Tým mu nabídl veškerou možnou pomoc při léčení," řekl.

O náhradním druhém jezdci k novopečenému mistrovi světa Petteru Solbergovi vedení Subaru zatím nejednalo.

Reklama

Související témata: