Hlavní obsah

Peugeot zrušil na příští sezónu smlouvu s Rovanperou

PAŘÍŽ

Finský jezdec rallye Harri Rovanperä nebude v příští sezóně mistrovství světa hájit barvy týmu Peugeot. Francouzská automobilka potvrdila spekulace ze začátku týdne o tom, že pilotovi zrušila na rok 2004 smlouvu.

Foto: Peugeot

Finský pilot Rovanperä s Peugeotem 206 na trati Australské rallye.

Článek

"Rozhodli jsme se, že už ho nebudeme držet," potvrdil šéf Peugeotu Corrado Provera v rozhovoru pro odborný magazín Autosport. "Nepředváděl výkony, jaké bychom chtěli. Od té doby, co vypadl na finské rallye, se zdálo, jako by nebyl psychicky vyrovnaný," dodal.

Rovanperu rozhodnutí Peugeotu překvapilo. "Nerozumím tomu. Koncem července jsme měli jednání a všechno bylo v pořádku, žádný problém" řekl Fin, jenž měl smlouvu na všech 16 závodů mistrovství světa. "A teď tohle. Vypadá to, že nemám nic. Zbývá velice málo času, abych si mohl najít něco jiného na příští sezónu," posteskl si.

Barvy Peugeotu budou v nadcházející sezóně hájit Marcus Grönholm a Fredy Loix. Neustávají ale spekulace o možném příchodu Markka Märtina. Estonský pilot stále nemá jistotu, že Ford dá dohromady dostatečné finanční prostředky a do nového ročníku nastoupí. Nechává si proto otevřená zadní vrátka.

Reklama

Související témata: