Hlavní obsah

Panizzi: Mitsubishi je lepší než Peugeot

PRAHA

Naprosto spokojený s prvními testy nového rallyeového vozu stáje Mitsubishi je pilot Gilles Panizzi. Francouzský jezdec, který po odchodu z týmu Peugeot podepsal s japonskou stájí tříletý kontrakt, zkoušel v průběhu týdne vlastnosti vozu ve Walesu.

Foto: www.mpt2003.com

Gilles Panizzi slaví triumf v Katalánské rallye.

Článek

Podle Panizziho se dokonce připravovaná novinka pro příští sezónu projevuje lepšími jízdními vlastnostmi než vůz stáje Peugeot ve srovnatelné fázi vývoje. Francouz prohnal nový Lancer WRC na velšské šotolině v místech, kudy kdysi vedla erzeta RAC Rallye.

"Nelze srovnávat kvalitu nového mitsubishi a současného peugeotu. Pokud ale zavzpomínám, jak se chovala 'dvěstěšestka' před startem v mistrovství světa, musím uznat, že Lancer je lepší," prohlásil vyhlášený asfaltový specialista pro server wrc.com.

"Během dvoudenních testů jsme se nesetkali s vážnějším technickou závadou, což je skvělé. Samozřejmě, že nějaké drobnosti se objevily, ale kdysi ve stáji Peugeot měli mechanici napilno téměř pořád," svěřil se Panizzi.

Tým Mitsubishi svěří v příští sezóně Panizzimu, který letos skončil se sedmadvaceti body v seriálu MS na desátém místě, roli stájové jedničky. Vítěze letošní Katalánské rallye doplní trojice Kristian Sohlberg, Gigi Galli a Daniel Sola, která zkušenosti se světovou rallye teprve hledá a bude se střídat ve druhém speciálu.

Reklama

Související témata: