Hlavní obsah

Fin Salonen už přijel na Pražský rallyesprint

PRAHA

Mistr světa v rallye z roku 1985 Fin Timo Salonen přiletěl v úterý do Prahy, kde bude tuto sobotu startovat v 9. ročníku Pražského rallyesprintu s vozem Nissan Almera KitCar. Bude to první účast zahraničního špičkového jezdce v tomto tradičním podniku, který uzavře automobilovou sportovní sezónu.

Foto: internet

Vážným soupeřem Fina Salonena bude Václav Pech s fordem.

Článek

Jeho největším soupeřem bude úřadující český a slovenský mistr a třetí muž evropských rallye Václav Pech s Fordem Focus RS WRC.

I přes neúčast Romana Kresty, bratří Vojtěchů a mladoboleslavského továrního týmu se bude na co dívat. Vždyť například Emil Triner se Seatem Cordoba WRC nebo Karel Trojan s Octavií WRC dovedou divákům tradičně nabídnout i parádní technické kousky.

Na 49 km šesti rychlostních zkoušek se představí také Josef Peták s Peugeotem 206 WRC, Pavel Valoušek s Toyotou Corolla WRC, Tomáš Enge s Fordem Focus RS WRC nebo Marcel Tuček s Protonem Perth KitCar. S octavií se představí zpěvák Daniel Landa.

Pojedou i miss

Na horká sedadla spolujezdců usednou české miss Kateřina Stočesová a Kateřina Průšová, ale také nejlepší český žokej posledních let Josef Váňa.

Pražský Rallyesprint startuje v 8 hodin na Staroměstském námětí, řeporyjské rychlostní zkoušky se jedou od 8.42 a 9.36 h. Strahovský NH Car okruh startuje v 10.29 h. Poté posádky opět zamíří do Řeporyjí, kde se jede od 12.04 h a 12.57 h. a na Strahově pak od 13.45 h.

Cíl je na Staroměstském náměstí v 15 h. Pořadatelé upozorňují, že trať rychlostních zkoušek bude pro veřejnost uzavřena vždy minimálně hodinu před startem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články