Hlavní obsah

Při rallyesprintu vrazil vůz do diváků

PRAHA

Jeden divák utrpěl vážné zranění při devátém ročníku Pražského rallyesprintu, další dva byli lehce zraněni. Ve třetí rychlostní zkoušce udělal jezdeckou chybu na mokré vozovce David Komárek a vjel do diváků. Závod pokračoval, vyhrál jej Tomáš Enge se spolujezdcem Petrem Grossem.

Foto: internet

Václav Pech s Fordem Focus skončil druhý za Tomášem Engem.

Článek

Komárek nezvládl vůz při průjezdu kolem strahovských stadionů a smykem vrazil do diváků. Záchranná služba odvezla do nemocnice asi dvacetiletého muže, který utrpěl zlomeninu bérce a bude se léčit zhruba šest až osm týdnů.

Ředitelka závodu Jana Hefnerová uvedla, že bezpečnost tratě byla řádně zajištěna a přihlížející stáli v dostatečné vzdálenosti od projíždějících vozů.

Vyhrál Enge, za ním Pech

Závod vyhráli Tomáš Enge se spolujezdcem Petrem Grossem na voze Ford Focus. Bývalý jezdec formule jedna dokázal o 17 sekund porazit dvojnásobného českého mistra Václava Pecha.

Vítěz předchozích dvou ročníků pražského závodu Pech sice začal nejrychleji, ale v druhé z šesti rychlostních zkoušek vyjel do pole a ztratil půl minuty. Enge, který dokázal zvolit vhodné pneumatiky, se dostal do vedení a s přehledem ho udržel, když vyhrál tři rychlostní zkoušky.

"Věděl jsem, že Pecha dokážu porazit za situace, kdy udělá chybu. Tu nakonec udělal, ovšem ani my jsme se nevyvarovali drobných zaváhání, která nás však nestála tolik času," řekl Enge.

Pech uspěl v souboji o druhé místo, když vyhrál rovněž tři zkoušky a o 12 vteřin porazil Karla Trněného. "Ve druhé zkoušce jsem vyjel do pole a nemohl nastartovat vůz, tím jsem si soutěž prohrál. Chtěl jsem tady dosáhnout hattricku, ale to jsou zkrátka závody a i v tom je krása rallye. Druhé místo mě nemrzí," řekl Pech.

Smůla potkala slovenského jezdce Jozefa Béreše, který předvedl poprvé v Česku vůz Hyundai Accent WRC: před poslední zkouškou ho připravila o čtvrté místo závada na palivovém systému.

Pražský rallyesprint
1. Enge, Gross (Ford Focus WRC) 30:06,4 min., 2. Pech, Kadlec (Ford Focus WRC) -17,1, 3. Trněný, Kafka (Škoda Octavia WRC) - 29,4, 4. Trojan, Urban (Škoda Octavia WRC) -1:18,9, 5. Prokop, Možný (Škoda Octavia WRC) -1:20,1, 6. Triner, Kameníček (Seat Cordoba WRC) -1:38,0.

Reklama

Související témata: