Hlavní obsah

Subaru o McRae nestojí

LONDÝN

Automobilová stáj Subaru rozprášila naděje někdejšího světového šampióna Colina McRae na návrat k závodění v mistrovství světa v rallye. McRae věřil, že právě on by mohl zaplnit místo uvolněné po Richardu Burnsovi, jenž skončil kvůli nádoru mozku. Stáj ale jezdci, který pro ni v roce 1995 získal titul mistra světa, vzkázala, že s ním nepočítá.

Foto: Citroën

Colin McRae má zatím smůlu. Po Citroënu odmítla jeho služby i stáj Subaru

Článek

"Subaru mohlo mít s Petterem a se mnou ideální dvojici. Jsem hrozně zklamaný," řekl McRae pro magazín Autosport. Subaru ale chce k letošnímu mistru světa Solbergovi z Norska přivést třiadvacetiletého Fina Mikko Hirvonena.

Pětatřicetiletý McRae se s týmem Subaru sešel v pátek v Monaku, a ještě včera večer mu zástupci japonské automobilky oznámili, že nefiguruje v jejich plánech pro rok 2004. "Jsem z toho velmi rozčarovaný, protože jsem o kontrakt velmi stál. Dokonce jsme byli ústně domluveni," nestačí se divit skotský jezdec. "Je to už podruhé, co mi dávali nějaké naděje a pak je jedním tahem lehce smázly," dodal trpce.

McRae dojel letošní šampionát na sedmém místě, ale jeho stávající stáj Citroën mu už v průběhu MS oznámila, že s ním neprodlouží smlouvu. Skotský závodník pak prohlásil, že si od mistrovství světa alespoň na rok odpočine a připravoval se na premiérový start v Rallye Paříž-Dakar, kterou má absolvovat v nissanu.

Reklama

Související témata: