Hlavní obsah

Český šampionát v rallye odstartuje v Rakousku

PRAHA

Netradičně mimo české území a v neobvykle brzkém termínu odstartuje mistrovství republiky v rallye. Osmidílný seriál začne v okolí rakouského Freistadtu nedaleko hranic od 8. do 10. ledna Jänner rallye a na startu by s výjimkou Romana Kresty neměl chybět nikdo z české soutěžní špičky.

Foto: Zdeněk Sluka pro PRÁVO

Václav Pech bude v příští sezóně obhajovat vítězství v českém a slovenském šampionátu v rallye.

Článek

Závod měl původně zůstat součástí seriálu mistrovství Evropy, ale po rozhodnutí Mezinárodní automobilové federace, které zpřísňuje možnost startu vozů specifikace WRC, se organizátoři vzdali zařazení do evropského šampionátu a požádali o zařazení do mistrovství ČR.

Brzký vstup do závodní sezóny se však u jezdců příliš s pochopením nesetkal. "Je to nešťastný termín, protože komplikuje jednání s partnery. Statisícová jednorázová investice do podvozku mi nepřijde efektivní," zlobí se úřadující český vicemistr Karel Trněný.

Kromě něho by mezi favority měl patřit jeho letošní přemožitel v šampionátu Václav Pech i nováček ve světě rallye Tomáš Enge. Znepříjemnit útok na vítězství se jim pokusí rakouský mistr Baumschlager, jako předjezdec se závodu zúčastní i mistr světa z roku 1984 Švéd Stig Blomqvist.

Reklama

Související témata: