Hlavní obsah

Kresta vymění Peugeot za Hyundai

PRAHA

Kompletní kalendář domácího mistrovství v rallye vyjma úvodního podniku absolvuje v příští sezóně Roman Kresta. Účastník sedmi soutěží letošního seriálu MS však vymění Peugeot stáje Bozian za Hyundai Accent WRC v týmu ProRacing.

Foto: www.romankresta.com

Roman Kresta usedne v sezóně 2004 za volant vozu Hyundai Accent WRC.

Článek

Zkušenosti ze světových soutěží využije Kresta v několika vybraných soutěžích světového šampionátu. Během celé sezóny bude využívat servisního zázemí týmu ProRacing Int, který zakoupil dva původně tovární vozy Hyundai Accent WRC na sklonku roku 2003.

"Roman Kresta je naprostý profesionál a jeho zkušenosti nám velmi pomohou nejenom při soutěžích samotných, ale již při přípravě na ně. Roman byl první, kdo mohl vyzkoušet Hyundai specifikace WRC v České republice, protože se zúčastnil prvního testování vozu v Bělé pod Bezdězem," řekl manažer týmu Marek Šilhánek.

První start v lednu

Poprvé mezi světovou elitou se v příští sezóně Kresta představí na tradiční lednové Rallye Monte Carlo, kde v minulém ročníku šampionátu skončil na výborném 10. místě. "Tato soutěž je velmi náročná a zrádná. Neustále se střídá mokrý asfalt, sníh a led," řekl Kresta.

Podle Kresty nelze očekávat hned při prvním startu za volantem nového vozu zázraky. "V Accentu jsem zatím strávil příliš málo času. Určitě bude nutné přizpůsobit nastavení podvozku mému stylu jízdy, před prvním startem nás čeká ještě poměrně mnoho práce," popsal.

V uplynulé sezóně se Kresta postavil na start soutěží v Monte Carlu, Švédsku, Řecku, Německu, Itálii, Španělsku a Velké Británii. O svých kvalitách přesvědčil nejenom osmým bodovaným místem v závěrečné Britské rallye, ale především vítězstvím v rychlostních zkouškách v Německu a Španělsku. V domácím mistrovství se postavil na nejvyšší stupínek po Rally Šumava a Rally Bohemia.

Reklama

Související témata: