Hlavní obsah

Na Dakaru se nezávodí, kvůli bezpečnosti

PRAHA/NÉMA (Mauritánie)

Sobotní desátá a nedělní jedenáctá etapa Rallye Dakar byly zrušeny z obavy o bezpečnost účastníků. Pořadatelé prý začali mít problémy s tím, že na trati zůstává množství jezdců, jejichž bezpečnost lze jen těžko zaručit, protože asistující vozidla a vrtulníky doprovázejí čelo závodu. Někteří opozdilci jsou prý tak daleko, že projíždějí teprve sedmou etapu.

Článek

"Podle našich informací se pole závodníků roztáhlo na délku několika set kilometrů, a to není možné uhlídat. Organizátoři se proto rozhodli následující dva úseky zrušit, aby mohli ti vzadu dojet," uvedl pro ČTK redaktor magazínu Motožurnál Petr Jansa, který je na místě a sleduje posádky českého Toyota Offroad týmu.

Všechny posádky Offroad týmu jsou podle něj v pořádku a pohromadě. Nechybí ani Ivo Kaštan, který poškodil svůj motocykl a nenastoupil na start osmé etapy. "Bylo by to bláznovství, protože byla vypsána bez asistence," komentoval své odstoupení ze závodu český motocyklista pro ČTK.

Závod je podle něj dost chaotický. "Pořadatelé nám sdělili jen to, že se za dva dny sejdeme v Bobo Dioulasso v Burkině Faso, což je odsud zhruba dva tisíce kilometrů. Starejte se," vylíčil Kaštan situaci.

O osudech dalších účastníků soutěže Oldřicha Bražiny a Marka Podlipného neví nic ani on. "Olda už je na tom s tou angínou líp, ale víc nevím," přiznal Kaštan.

Podle světových agentur byly desátá a jedenáctá etapa dakarské rallye zrušeny z obavy před útoky loupeživých band na území Mali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články