Hlavní obsah

Neuville i Tänak budou v rallyeovém MS i nadále jezdit za tým Hyundai

Belgičan Thierry Neuville a Ott Tänak z Estonska budou i nadále v rallyeovém mistrovství světa jezdit v továrním týmu Hyundai. Oba s korejskou automobilkou podepsali nové víceleté smlouvy.

Foto: Profimedia.cz

Belgičan Thierry Neuville na trati

Článek

Dvaatřicetiletý Neuville hají barvy Hyundai již od roku 2014, kdy tým vstoupil do hlavní kategorie MS. Hned v prvním roce se zasloužil o historické vítězství značky v Německé rallye a od té doby si připsal třináct triumfů. Celkem čtyřikrát obsadil v konečném hodnocení seriálu druhé místo a průběžně druhý je i v aktuální sezoně, v níž dojel ve všech dosavadních třech rallye třetí.

"Jsem rád, že jsem mohl podepsat víceletou smlouvu s týmem, který se stal mojí druhou rodinou. Jejich odhodlání a vítězné ambice mě přesvědčily, abychom pokračovali ve fantastické cestě, na kterou jsme se vydali před více než sedmi lety," uvedl Neuville, který automobilce pomohl k triumfu v hodnocení značek v letech 2019 a 2020.

O rok starší Tänak přišel k Hyundai loni jako úřadující šampion, titul získal v roce 2019 v barvách Toyoty. Ve zkrácené sezoně skončil třetí, poté co ovládl domácí Estonskou rallye a třikrát dojel druhý. "Během posledních dvou let jsem viděl odhodlání týmu a jeho snahu uspět. Těším se na novou éru WRC, ale teď se soustředím na letošní rok a současnou generaci vozů," uvedl Tänak.

V příštím roce by v hlavní kategorii WRC měly startovat vozy s hybridním systémem.

Reklama

Související témata: