Hlavní obsah

Tomeček přišel po penalizaci o druhé místo

TIKŽIDŽA

Za neprojetí tzv. GPS body ve třinácté etapě Rallye Dakar byli ve čtvrtek večer z podnětu ruských závodníků penalizováni Tomáš Tomeček, Karel Loprais a Gerardus de Rooy. Češi dostali 25 trestných minut, Nizozemci bylo připočítáno 20. Pro Tomečka znamená penalizace ztrátu druhého místa, Loprais zůstává i nadále pátý.

Foto: koláž Sport.cz s použitím www.lrt.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Před Tomečkovu posádku se po zásahu pořadatelů posunul Rus Kabirov s kamazem. "Je to cílený útok na všechny, kteří ohrožují kamazy. Rusové dosáhli, čeho chtěli - jsou nyní na prvních dvou místech průběžného pořadí," informoval člen posádky Jaromír Martinec na internetových stránkách týmu.

Tomeček se podle Martince ve zbytku soutěže nebude snažit o atak na Kabirova, ale spíš na uhájení třetího místa. "Rvát se s ním nebudeme, spíš si musíme dát pozor na to, aby nás nepředjel ještě Gerard de Rooy. Patnáctá etapa bude asi v tomto směru rozhodující," podotkl Martinec.

Páteční etapa z Tidžikže do mauritánské metropole Nouakchottu v celkové délce 651 km (579 km rychlostní zkouška) je poslední dlouhou v letošním ročníku rallye a zřejmě také poslední, která by mohla nějak výrazněji zamíchat pořadím.

Nové průběžné pořadí kamionů po 14. etapě:
1. Čagin (Rus./Kamaz)55:52:29
2. Kabirov (Rus./Kamaz)+ 1:31:10
3. Tomeček (ČR/Tatra)+ 1:31:21
4. G. de Rooy (Niz./DAF)+ 1:54:54
5. Loprais (ČR/Tatra)+ 2:40:38

Reklama

Související témata: