Hlavní obsah

Tomeček se problémů nezbavil ani po Dakaru

PRAHA/PAŘÍŽ

Potíže, které stály Tomáše Tomečka medailové umístění na slavné rallye Dakar, neustaly ani po skončení soutěže. Šestý muž letošního ročníku se spolu s ostatními účastníky jen těžko dostával zpět do Evropy, mnohahodinové zpoždění způsobilo, že domů přijede až v útrý večer.

Foto: ČTK/Ricardo Ribeiro

Tomáš Tomeček s kamionem Tatra při Rallye Dakar.

Článek

"Technické problémy jsme měli již na letišti v Dakaru, kde se jim nedařilo natankovat palivo do nádrže a odletěli jsme proto s dvouhodinovým zpožděním," popisoval začátek útrap Tomeček v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Nádrže Boeingu však v Senegalu nebyly pravděpodobně naplněny dostatečně, a tak letadlo muselo neplánovaně přistát k dotankování v Toulouse. "Po půl hodině jsme sice pokračovali dále, ale do Paříže jsme přiletěli o pět hodin později," krčil rameny pilot Tatry.

Na rozdíl od svého krajana Karla Lopraise, jenž v Paříži přesedl do vozu, pokračoval Tomeček dále letecky, musel ale hledat náhradní spoj do Prahy. "Nakonec se nám podařilo letenky přebukovat. Přiletíme ale až večer," uvedl.

Zklamání už přešlo

Kvůli tomu, že jej ve středu čekají v české metropoli reklamní povinnosti, je nucen přespat nečekaně v Praze. Kdyby totiž cestoval domů na sever Moravy, čekala by jej prakticky další dakarská etapa.

S odstupem několika dní již Tomečka opustilo i zklamání z problémů v patnácté etapě, které jej připravily o umístění na stupních vítězů. Stejně jako před dvěma lety totiž na jeho kamiónu praskla hnací kloubová hřídel levého předního kola.

"Nyní nám praskla jiná část poloosy. Na rozdíl od předešlého případu jsme ale na tuto možnost byli připraveni," podotkl Tomeček.

Reklama

Související témata: