Hlavní obsah

Grönholm: 307 je šťastné číslo!

MONTE CARLO

Navzdory ztrátě průběžného vedení v úvodním podniku mistrovství světa v rallye v Monte Carlu neskrýval Fin Marcus Grönholm nadšení nad chováním nového Peugeotu 307 WRC. "Vůz je pekelně rychlý. I když vzhledem k tomu, jak to ráno klouzalo, jsem si maximální rychlosti moc neužil," řekl dvojnásobný mistr světa po první etapě soutěže.

Foto: MPT

Marcus Grönholm si s novinkou Peugeot 307 WRC vedl na trati Rallye Monte Carlo velice dobře. Po první etapě mu patřila třetí příčka.

Článek
Fotogalerie

Nástup finského pilota, který na vítězství v zřejmě nejslavnější soutěži na světě stále čeká, byl vskutku raketový. Vyhrál hned druhou erzetu (první byla z bezpečnostních důvodů zrušena), v další byl druhý, následně třetí. V pátém měřeném úseku pak opět triumfoval.

"Nečekal jsem, že budu od začátku soutěže na čele. Do šesté rychlostní zkoušky to byla fakt paráda," liboval si Grönholm.

Neveřil pneumatikám

Šestá erzeta totiž vinou chybně zvolených pneumatik stála finského jezdce dvě místa, když mu do té doby druhý Sébastien Loeb s citroënem nadělil téměř půlminutu a v průběžném pořadí jej přeskočil i do té doby třetí Estonec Markko Märtin s fordem.

"Přitom jsme zvolili stejné gumy jako citroën. Jenže zatímco Sébastien byl rychlý jako blesk, já jsem si prostě nevěřil," přiznal Grönholm. Hlavu si ze ztráty vedení ale rozhodně nedělá. "Ztrácím osmnáct sekund, co to je?" nevycházel z klidu.

Správné rozhodnutí

Podle vítěze dvanácti mistrovských soutěží je každopádně dobře, že se tovární tým Peugeot rozhodl nasadit novou 307ku již v Monte Carlu. Uvažovalo se totiž i o variantě začít šampionát s prověřenou řadou 206 a s novým vozem vyrukovat až později.

"Tým se rozhodl naprosto správně. Auto je spolehlivé, nemělo by smysl odkládat jeho premiéru. Mám pocit, že 307 bude hodně šťastné číslo," uzavřel Grönholm.

Účastníky soutěže čekají ještě dvě etapy, sobotní s pěti erzetami a nedělní se závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami.

Reklama

Související témata: