Hlavní obsah

Kresta odstoupil z Rallye Monte Carlo, vede Loeb

MONTE CARLO

Roman Kresta s Hyundai Accent WRC po pátečním úspěšném vstupu do Rallye Monte Carlo už v soutěži nepokračuje. V polovině sobotní deváté rychlostní zkoušky odstoupil pro technickou závadu. V té chvíli byl na deváté pozici. Po druhé etapě stále vede Francouz Sebastien Loeb s vozem značky Citroën.

Foto: www.romankresta.com

Roman Kresta při testech vozu Hyundai Accent WRC před Rallye Monte Carlo.

Článek

Z druhého místa ho stíhá Belgičana Francois Duval s fordem, který ale na Loeba ztrácí už téměř jeden a půl minuty. Třetí je průběžně Estonec Märtin rovněž s fordem.

"V deváté rychlostní zkoušce došlo u vozu Hyundai Accent WRC k poruše transmisí a nemohli jsme dál pokračovat. Zastavili jsme na trati rychlostního testu, ale opravit vůz jsme vlastními silami nemohli. Jedná se o podobnou závadu, kvůli které jsem musel v loňském roce odstoupit z prvního místa s Peugeotem 206 WRC v Českém Krumlově," uvedl Roman Kresta s tím, že problémy s vozem byly již včera, kdy v šesté rychlostní zkoušce přestal optimálně fungovat motor kvůli problémům s elektronikou.

V osmé rychlostní zkoušce zlobilo českého jezdce dávkování paliva, což ho zpomalilo, v deváté již musel vůz odstavit.

V deváté zkoušce skončily naděje i pro bývalého mistra světa Carlose Sainze ze Španělska, který urazil svému citroënu kolo a odstoupil. Dál nepokračuje ani Fin Mikko Hirvonen, jenž poškodil při hodinách zadní část subaru. Trať opustil i Fin Marcus Grönholm, ale dokázal svůj Peugeot 307 WRC dovézt do cíle zkoušky.

Stejně jako v pátek nadělali v soutěži paseku diváci, kteří na trati ohrožovali jezdce i sebe, takže organizátoři museli anulovat výsledky úvodní dnešní erzety. Tento verdikt zklamal hlavně úřadujícího šampióna Pettera Solberga z Norska, který byl na tomto úseku nejrychlejší z jezdců, kteří ho stihli absolvovat. "Je to škoda, protože jsem měl dobrý čas. Mohl jsem si polepšit," láteřil Solberg, který byl po prvním dnu až šestý.

Krestovi, který loni skončil v Monte Carlu na desátém místě, vyšel vstup do letošního ročníku tohoto podniku. Po prvním dnu figuroval na bodovaném sedmém místě.

Výsledky po druhé etapě:
1.Loeb (Fr./Citroën)2:54:22,6 hod.
2.Duval (Bel./Ford)- 1:28,7
3.Märtin (Est./Ford)-1:41,7
4.Grönholm (Fin./Peugeot)-1:57,9
5.Solberg (Nor./Subaru)-3:31,8
6.Loix (Bel./Peugeot)-4:34,1
7.Panizzi (Fr./Mitsubishi)-7:49,0
8.Warmbold (Něm./Ford)-10:04,5
9.Burri (Švýc./Subaru)-12:37,7
10.Béreš (SR/Hyundai)-14:18,2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články