Hlavní obsah

Béreše se Starým čtvrtá desítka ve Švédsku neděsí

KARLSTAD/PRAHA

Jediný český zástupce na Švédské rallye, navigátor Petr Starý a slovenský pilot Jozef Béreš figurovali po první etapě soutěže na 36. místě, přesto ale vládla v týmu spokojenost. "Loni jsme byli první den až pětačtyřicátí. Uvidíme, jak to bude vypadat v sobotu, ale samozřejmě se pokusíme zrychlit," plánoval po prvním dnu Béreš.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Slovák Jozef Béreš s vozem Hyundai Accent WRC při první etapě Švédské rallye.

Článek

Slovenský jezdec, který se může pochlubit devátým místem z letošní Rallye Monte Carlo, si ve Švédsku opět potvrdil, jak moc znamená znalost prostředí a umění jízdy na specifickém povrchu. "Všichni seveřané jedou neskutečně rychle, a to včetně jezdců skupiny N," svěřil se Béreš serveru eWRC.cz.

Zážitkem pro slovensko-českou posádku byla páteční třetí a čtvrtá rychlostní zkouška v neobvyklé délce přes padesát kilometrů. "Bylo to hodně náročné a opět velmi rychlé. Na startu jsem zařadil od jedničky do šestky a na šestku jsem jel snad 10 nebo 15 kilometrů stále naplno," líčil Béreš.

Taktická chyba

Ani zkušení soutěžáci se ovšem nevyvarují chyb. "Před závěrečnou superspeciálkou jsme udělali trošku taktickou chybu. Všichni totiž obuli zadní pneumatiky dopředu, protože mezi čtvrtou RZ a sprintem byl 80 km přejezd," popisoval Béreš.

Slovenský jezdec však nechal pneumatiky jako na čtvrté erzetě a než přijel na start závěrečné etapy dne, hroty se silně opotřebovaly a polovina z nich vypadla. "V tu chvíli jsme už ovšem neměli čas pneumatiky přezout," zalitoval.

Nálada v týmu Styllex Tuning je ale přesto pozitivní. "Pocity máme dobré a to je velmi důležité. Pokusíme se samozřejmě ještě zrychlit. Zda se to podaří, nevíme, ale určitě pro to uděláme maximum," uzavřel Béreš první den severské soutěže.

Reklama

Související témata: