Hlavní obsah

Märtin ulomil kolo, vedení ve Švédsku se ujal Loeb

KARLSTAD

Smolný okamžik v jedenácté rychlostní zkoušce připravil Markka Märtina o vedení ve švédské rallye. Estonec vyjel se svým fordem mimo trať, narazil na skálu a ulomil pravé zadní kolo. Do čela soutěže se tak vyhoupl Francouz Sébastien Loeb s citroënem.

Foto: Citroën

Sébastien Loeb se po druhé etapě ujal vedení ve Švédské rallye.

Článek

Märtin přesto dokázal dopravit poškozený vůz do servisní zóny, v soutěži pokračuje, ale propadl se až na osmé místo. Na druhou příčku poskočil po včerejšku šestý Fin Marcus Grönholm s peugeotem, který z dnešních osmi rychlostních zkoušek vyhrál rovnou polovinu. Průběžné třetí místo patří Noru Petteru Solbergovi se subaru.

Vítěz úvodního podniku MS v Monte Carlu Loeb, jež dnes triumfoval ve třech rychlostních testech, má na Grönholma náskok 40 sekund, Fin ztratil cenný čas ve 12. erzetě, kde udělal hodiny. Po vyjetí z trati nabral téměř minutu a půl ztráty i Solberg.

V soutěži nepokračuje Grönholmův týmový kolega Freddy Loix z Belgie kvůli problémům s motorem jeho vozu. Druhý díl mistrovství světa skončil i pro slovensko-českou posádku týmu Styllex Tuning Jozefa Béreše a Petra Starého. Jejich Hyundai skončil mimo trať v šesté rychlostní zkoušce a posádka jej už nedokázala dostat zpět.

V rallye už nefiguruje ani jeden tovární vůz Mitsubishi. Po Gillesu Panizzim, jenž odstoupil již včera kvůli problémům s převodovkou, dnes ze stejného důvodu vzdal i Fin Kristian Sohlberg.

Švédská rallye - po 2. etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën)2:34:22,7
2. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 40,6
3. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 1:28,1
4. Tuohino (Fin./Ford)+ 1:55,7
5. Sainz (Šp./Citroën)+ 1:56,5
6. H. Solberg (Nor./Peugeot 206)+ 3:26,8
7. Carlsson (Švéd./Peugeot 206)+ 5:27,3
8. Märtin (Est./Ford)+ 5:44,5
9. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 8:47,3
10. Eriksson (Švéd./Ford)+ 10:25,8

Reklama

Související témata: