Hlavní obsah

Engeho start v Mexiku pouhou spekulací

PRAHA

Tomáš Enge se subaru na startu Mexické rallye? Podle zahraničního tisku hotová věc. Překvapivá informace je však naprosto mylná, jak potvrdil Tomáš Hrdinka z týmu Styllex Tuning Prosport. "Nikdy jsme účast na Mexické rallye neplánovali," řekl manažer týmu.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Tomáš Enge bude mít v letošním MČR v rallye k dispozici Subaru Impreza WRC stejné specifikace jako mistr světa Petter Solberg.

Článek

Informace o tom, že se Tomáš Enge objeví na startu Mexické rallye za volantem Subaru Impreza WRC, přinesl německý magazín Motorsport Aktuell. Tato zpráva šokovala i Hrdinku.

"Vůbec nevím, z jakého zdroje mohou tyto nepravdivé informace pocházet. Nikdy jsme účast na Rallye Mexiko neplánovali a ani se nedotazovali na žádné podrobnosti k této soutěži," uvedl Hrdinka, v jehož týmu Enge odjede letošní mistrovství České republiky v rallye, pro server eWRC.cz.

Pro Engeho tak nadále platí stanovený harmonogram, kdy by se měl bývalý jezdec formule 3000 a první Čech, který startoval v závodu formule 1, poprvé představit na Rallyesprintu v Okříškách.

"Musím ale upozornit, že bychom se sprintu nemuseli zúčastnit, pokud dodavatel nestihne včas připravit vůz. Je to šibeniční termín, ale stále doufáme, že budeme mít vůz Subaru k dispozici," řekl Hrdinka.

Reklama

Související témata: