Hlavní obsah

Mühlmeier novým šéfem škodováckého týmu

PRAHA

Německý manažer Martin Mühlmeier (40) povede nově tovární tým Škoda Motorsport, funkce se ujme 1. března. V předchozích šesti letech pracoval pro Audi Sport, byl také členem vítězného týmu na Le Mans v letech 2000 - 2002.

Foto: Škoda Motorsport

Nový šéf týmu škoda Motorsport, Němec Martin Mühlmeier.

Článek

"Letošní rok je pro tým Škoda Motorsport velkou výzvou. Značka Škoda má v oblasti motorsportu bohatou tradici, ale nikdo nemůže žít pouze minulostí. Naší prioritou je rychlý a precizní vývoj, který nám umožní co nejdříve snížit náskok předních továrních týmů mistrovství světa v automobilových soutěžích," řekl Mühlmeier.

"To se pochopitelně nepodaří přes noc. Musíme znovu zrekapitulovat jednotlivé vývojové fáze v mnoha oblastech a ujistit se, že všechny komponenty Fabie WRC spolu efektivně spolupracují jako dokonale funkční celek," dodal nový muž v týmu, který by měl pomoci výraznější spolupráci v rámci koncernu VW.

Škoda Fabia WRC, která prochází intenzívním vývojem, by se měla vrátit do seriálu MS začátkem června na Rallye Akropolis. Plánován je start posádek Toni Gardemeister-Paavo Lukander a Armin Schwarz-Manfred Hiemer. Jan Kopecký s Filipem Schovánkem jedou s fabií domácí mistrovství.

Reklama

Související témata: