Hlavní obsah

Enge s rallye končí, vrátí se na okruhy

PRAHA

Kariéra Tomáše Engeho v závodech rallye je alespoň pro tuto sezónu u konce. Ačkoliv na konci ledna agentura BPA sport marketing, která závodníka zastupuje, oznámila, že Enge se bude v letošní sezoně věnovat rallye, o pět týdnů později je vše jinak. Spolupráce s týmem Styllex, za který měl jezdit, byla totiž v minulých dnech zrušena.

Foto: www.eWRC.cz/Dan Porazil

Tomáš Enge měl v rallye řídit speciál Subaru

Článek

Vše oznámil Antonín Charouz během včerejšího záznamu TV Prima z úvodního podniku F1 v Austrálii. Enge byl přitom přihlášený týmem Styllex Prosport Tuning na Rally Vysočina, která startuje již za necelý týden. S vozem Subaru Impreza WRC, do kterého měl Enge letos usedat, bude jezdit šéf týmu Tomáš Hrdinka.

"Trochu jsme s touto možností počítali. Ve smlouvě byla klauzule, že do určitého data může být vypovězena, což se také stalo," uvedl Hrdinka pro ČTK, který se rozhodl, že místo Engeho bude jezdit sám. "Na sto procent odjedu celou letošní sezónu. Na příští budeme hledat jiného jezdce," řekl.

V budoucnu možná CART

Sedmadvacetiletý Enge by se měl vrátit zpět k okruhovým závodům a údajně zamířit do americké série CART. O této možnosti se však ve spojení s Engem mluví již několik let. Internetová stránka www.racebyrace.com spojuje jméno libereckého závodníka s s možným angažmá u týmů Dale Coyne Racing či Fittipaldi Racing.

"Momentálně vše dolaďujeme a vše oficiálně oznámíme pravděpodobně v úterý," uvedl Charouz pro ČTK. Z jeho slov se však dalo vytušit, že spolupráce se Stylexem byla ukončena z iniciativy rallyeového týmu. "Mojí prací je, aby Tomáš něco jezdil, a na tom pracuji," řekl pouze.

Návrat k formuli je daleko

Před nedávnem ale český jezdec testoval i monopost formule 3000 týmu Ma-Con a jen nepřízeň počasí zhatila jeho zkoušku u stáje Super Nova. Enge v roce 2001 jako první východoevropský jezdec pronikl do formule 1. Ve třech velkých cenách si připsal jedno 12. a jedno 13. místo.

Reklama

Související témata: